Ultima actualizare: azi, 13:54

Locale

Festivalul ”Danțu Mânânțăilor” la Satu Mare (Galerie FOTO)

Dantu manantailor (154)Casa de Cultură a Sindicatelor a găzduit astăzi cea de-a IV-a ediție a festivalului concurs de folclor ”Danțu Mânânțăilor” organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare cu sprijinul Consiliului Județean. Copiii din toate colțurile județului și-au prezentat  dansurile și obiceiurile din diverse zone ale Sătmarului.

În deschiderea evenimentului, președintele Consiliului Județean,  Adrian Ștef a declarat că promovarea tradițiilor și obiceiurilor din județul Satu Mare este un lucru important, iar acestea  trebuie păstrate în continuare.

Trebuie să ne păstrăm tradițiile și obiceiurile, este important să facem acest lucru. Faptul că am reușit si până acum să le păstrăm, dovedește faptul că ne-am respectat unii pe ceilalți și de aceea am putut să ne conservăm atât de bine obiceiurile, cântecul, jocul, portul tradițional indiferent că vorbim de Țara Oașului, de Codru, s-au zona Satu Mare, toate sunt extrem de frumoase și toate participă și contribuie la patrimoniu cultural al județului Satu Mare”, a spus Adrian Ștef.

Inițiatorul festivalului, Felician Pop a menționat că este foarte important acest festival pentru copii, declarând că această stare de grație îmbrăcată în straie populare va da un alt conținut al acestei experiențe existențiale, a festivalului.

După discursuri, rând pe rând, copiii îmbrăcați în straie populare și-au reprezentat zona folclorică prin tradiționalul joc popular, iar soliștii vocali și instrumentiștii au interpretat cântece populare.

Fiecare formație a fost urmărită pe  tot parcursul concursului de membrii juriului care la final vor alege câștigătorii acestui festival. Au concurat formații de dans din Satu Mare, Turț, Agriș, Tarna Mare, Tășnad, zona Codrului și Țara Oașului.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.