Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Festivalul Național al Șanselor Tale

deschiderea oficiala a Festivalului National al Sanselor Tale (16)Deschiderea oficială a celei de-a XV – a ediție a ”Festivalului Național al Șanselor Tale”, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare și Casa Corpului Didactic, a avut loc astăzi la sala multimedia ISJ. Anul acesta festivalul are ca tematică ”Oportunități de dezvoltare personală prin educație nonformală”, iar timp de o săptămână,  în peste 25 de unități școlare din județul Satu Mare vor avea loc diferite programe educaționale.

În cadrul evenimentului, inspectorul școlar general, Claudiu Mondici, a declarat că scopul festivalului este de a promova conceptul european de învățare pe tot parcursul vieții.

Scopul festivalului este de a promova, recunoaște oficial și implementa, conceptul european de învățare pe tot parcursul vieții. Iar punctul forte al acestor programe este că plasează responsabilitatea individului în centrul  procesului de învățare, lucru valabil și pentru educația nonformală, care se regăsește ca metodă de formare în activitățile europene de învățare”, a afirmat Claudiu Mondici.

La rândul său, directorul Casei Corpului Didactic, Ioan Viman, a precizat că în cadrul acestui festival se dorește punerea în evidență a ”preocupărilor cadrelor didactice în ceea ce privește educația nonformală, educația estetică, care prin forme specifice contribuie la educația tinerei generații”, dând exemplul profesorului pictor, Aurel Donca, care astăzi își va prezenta expoziția personală în cadrul unui vernisaj.

Tot astăzi, în sala multimedia a avut loc și o prezentare a unei expoziții de creații ale elevilor care frecventează cercurile de la Palatul Copiilor.

Menționăm faptul că, programul acestei săptămâni dedicată educației permanente se află sub egida UNESCO – Institutul pentru educație – Hamburg, România numărându-se printre cele 48 de țări din lume care organizează anual acest eveniment.

Redăm în continuare programul manifestărilor organizate de ISJ ȘI CCD:

Luni – 24.11.2014- ora 13:20 – au avut loc

–          Expoziție de creații ale elevilor de la Palatul Copiilor

–          Expoziție personală de pictură, Aurel Donca

–          Expoziție de reviste școlare.

Marți – 25.11. 2014- ora 13:00

–          Educația nonformală în Colegiul Național ”Doamna Stanca”: diseminarea exemplelor de bună practică – Sala multimedia.

–          Diseminarea proiectelor de parteneriat școlar de tip Comenius, Erasmus – Colegiul Tehnic ”Elisa Zamfirescu”, Școala Gimnazială Porumbești

Joi – 27.11. 2014 – ora 10:00

–          Prezentarea ofertei educaționale Ministrului Apărării Naționale, a modalităților de desfășurare a selecției, a condițiilor de admitere și de formare în vederea exercitării profesiei militare –  Sala multimedia

Vineri – 28.11. 2014 – ora 13:30

–          Prezentarea Proiectului educațional ” Biblioteca fereastra deschisă spre nenumărate vieți. Ștafeta poveștilor”. Semnarea acordurilor de parteneriat – cabinet metodic CCD.

Ora: 14:00

–          Gala de premiere a revistelor școlare și spectacol cultural – artistic susținut de elevii care frecventează cercurile Palatului Copiilor din Satu Mare.

Duminică – 30.11. 2014 – ora 17:00

–          Modalități de exprimare prin limbaj muzical. Lansare CD ” O lume în culori”- Casa de Cultură Tășnad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.