Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Județul Satu Mare, pregătit pentru turul doi al alegerilor prezidențiale

alegeri prezidentiale, turul doi (4)Prefectul județului Satu Mare, Eugeniu Avram, împreună cu președinta Biroului Electoral Județean, Adriana Vîlcu, au prezentat astăzi într-o conferință de presă stadiul pregătirilor pentru turul doi al alegerilor prezidențiale, care se vor desfășura în data de 16 noiembrie 2014.

În județul Satu Mare, conform Autorității  Electorale Permanente, numărul de secții de votare au rămas aceleași, respectiv 334 secții de votare, iar numărul de alegători a crescut la 318.014, cu 96 de alegători mai mult, față de primul scrutin.

Potrivit prefectului, Instituția Prefectului și Biroul Electoral Județean a reluat tot procesul de organizare pentru a asigura condițiile legale, optime și corecte de derulare a votului din 16 noiembrie. Astfel, au fost asigurate sediile Birourilor Electorale ale secțiilor de votare precum și condițiile corespunzătoare funcționării acestora. De asemenea, au fost preluate de  Ministerul Afacerilor Interne, buletinele de vot, autocolantele și procesele verbale privind constatarea rezultatelor alegerilor.

În urma unui grafic stabilit pentru distribuirea materialelor de vot și a tuturor materialelor care sunt necesare derulării procesului electoral către unitățile teritoriale, prefectul Eugeniu Avram a anunțat că astăzi, 13 noiembrie, materialele de vot vor fi distribuite pe raza municipiului Satu Mare, iar în data de 14 noiembrie la celelalte secții de votare din județ.

În total sunt 350.090 de buletine de vot și 188.554 autocolante, adăugându-se încă 162.446 de autocolante de la primul tur.

Președinta Biroului Electoral, Adriana Vîlcu, a declarat că Biroul Electoral Central a adoptat o decizie  prin care se dă posibilitatea cetățenilor să listeze de pe site-ul BEC declarația pe propria răspundere că nu votează la alte secții de votare decât acolo unde s-au prezentat, pentru a o completa mai repede, astfel scurtând procesul de votare.

În ceea ce privește urna specială, președinta BEJ a precizat că la fel ca și în primul tur de scrutin, cererile pentru urna specială se depun sâmbătă, 15.11. 2014, între orele 18:00- 20:00 la sediul secției de votare, fiind necesară întocmirea unei cereri și depunerea unor acte medicale. În măsura în care alegătorii și-au păstrat o copie de pe adeverința medicală pe care au depus-o la primul tur de scrutin, aceștia pot să o pună alăturat cererii.

2 comentarii

  1. ombun Răspunde

    Foarte bine! Votăm IOHANNIS!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Dana Răspunde

    Daca lui Iohannis ii este frica de Ponta si Gadea , in cazul in care ajunge presedinte , ce se face daca il cheama Putin la el ??? Fuge la “masa ” Merkel plangand ???
    Rusine Iohannis…si ne vedem la vot !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.