Ultima actualizare: azi, 22:26

Locale

Lucrările pictorului Aurel Țenț, expuse la Muzeul de Artă Satu Mare (Galerie FOTO)

Aurel Tent (82)Senior al artei în Satu Mare,  pictorul Aurel Țenț și-a prezentat  astăzi lucrările artistice în cadrul unui vernisaj la Muzeul de Artă Satu Mare. În cele peste 80 picturi realizate de marele artist se regăsește un întreg univers cu  aspecte religioase, flori, peisaje, portrete, legende, mituri și aspecte din viața cotidiană și culturală.

Într-o ambianță în care s-au îmbinat pictura, poezia și muzica,  au curs vorbe frumoase din partea invitaților și a prietenilor pictorului, care rând pe rând l-au descris pe marele artist, i-au apreciat munca și talentul pe care l-a dobândit de o viață, respectiv de 84 de ani.

La rândul său, poetul Felician Pop i-a adresat cuvinte frumoase și de laudă artistului și prietenului său, iar pentru acest eveniment i-a recitat o poezie pe acorduri de chitară. Nu în ultimul rând, acesta i-a oferit și un cadou din partea președintelui Consiliului Județean, Adrian Ștef care nu a reușit să fie prezent la vernisaj.

Pictorul Aurel Țenț în cadrul vernisajului a declarat că este un eveniment important în viața lui, iar dorința lui de 14 ani, de când este în Satu Mare a fost să facă o expoziție la Muzeul de Artă Satu Mare. Mai mult, artistul a menționat că este la prima retrospectivă pe care o aseamănă cu un loc de odihnă spirituală,  încărcat de emoții pozitive, iar dorința lui este să meargă și la a doua retrospectivă care să cuprindă și lucrările mai vechi din tinerețea lui. De asemenea, acesta a mai menționat că lucrările sunt unitare și că vor transmite o parte din acel sentiment de înălțare spirituală și prietenilor și publicului sătmărean.

În expoziția pictorului se regăsesc două lucrări foarte frumoase, care au fost primite cu succes la alte expoziții, ”Sfatul mascaților la sărbătorile de Anul Nou în Moldova” și ”De sărutul oșenesc” care merită să fie văzute. Sătmărenii iubitori ai artei și picturii sunt așteptați la Muzeul de Artă pentru a vedea picturile realizate de marele artist, Aurel Țenț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.