Ultima actualizare: azi, 18:20

Locale

Peste 70 de voluntari au plantat 1000 de puieți în Ariile Protejate „Râul Tur”

plantare puieti, Societate Carpatina Ardeleana Satu MareSâmbătă, 22 noiembrie Societatea Carpatină Ardeleană – Satu Mare a plantat 1000 de puieți în Ariile Protejate „Râul Tur”, mai exact în apropierea localități Turulung, pe pășunea Sebesvész. Acțiunea a fost organizată de Societatea Carpatină Ardeleană – Satu Mare în parteneriat cu Asociația Crescătorilor de Taurine din Turulung, cu Primăria Turulung și cu Școala Generală din Turulung.

Plantarea s-a realizat în cadrul proiectului „Conservarea valorilor naturale și peisagistice ale pajiștilor din Ariile Protejate Râul Tur”. Proiectul este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați pagina www.eeagrants.org.

Pe parcursul plantării 200 puieți de păr pădureț, 200 puieți de plop alb și 600 puieți de păducel au fost plantați. În totalitate a fost amenajată o perdea forestieră de 1.360 m lungime marginea pășunii.

Voluntarii, în număr de  79 în timp de 3 ore au reușit să planteze puieții. Munca lor a fost recompensată de către organizatori cu un gulaș gustos.

Fâșia de arbori și tufăriș în viitorul apropiat va contribui la conservarea mai multor specii protejate, oferind loc de cuibărire și de adăpost. Respectiv va avea efecte benefice pentru calitatea pășunii, prin temperarea vânturilor și păstrarea umezelii solului în perioade secetoase.

Sursa: Societatea Carpatină Ardeleană Satu Mare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.