Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Săptămâna Educaţiei Globale, la Colegiul Tehnic „Unio-Traian Vuia”

actiune unioLa Colegiul Tehnic “UNIO-TRAIAN VUIA” în  cadrul Săptămânii Educaţiei Globale cu tema “ Securitatea alimentaţiei” s-au desfăşurat o serie de activităţi prin care a fost încurajată în rândul elevilor adoptarea unui comportament alimentar sănătos. În acest sens în holul şcolii a fost amenajat o expoziţie intitulată “Eco-cămara noastră” unde au fost expuse  produse alimentare sănătoase şi ecologice, provenite din gospodăriile elevilor şi a cadrelor didactice.  De asemenea în cadrul orelor de consiliere, la nivelul claselor a IX-a s-au aplicat chestionare şi au avut loc prezentări şi dezbateri pe tema alimentaţiei sănătoase.

 Elevii claselor a XI-a au fost antrenaţi într-un concurs în cadrul căruia au realizat esee, desene, afişe, slogane pe tema dată. Lucrările elevilor au fost evaluate şi premiate de către un juriu format din cadre didactice şi reprezentanţi ai Cosniliului Şcolar al Elevilor. La finalul activităţii toţi elevii au fost recompensaţi cu fructe.

            Pentru a deveni consumatori responsabili care-şi cunosc drepturile, elevii claselor a XII-a s-au întâlnit cu reprezentanţi ai Oficiului pentru Protecţia Consumatorului. Întâlnirea a fost una interactivă, în urma căreia tinerii au obţinut informaţii despre modalităţile şi cazurile în care se pot adresa acestei instituţii. Elevii au fost invitaţi să facă reclamaţii online în legătura cu  probleme identificate de către aceştia.                                                                      

Importanţa protecţiei mediului înconjurător şi impactul asupra calităţii alimentelor şi implicit a sănătaţii a fost dezbătut in cadrul orelor de geografie, chimie şi consiliere la nivelul claselor a X-a.

actiune unio 2

            Tot în această perioadă în cadrul campaniei „Săptămâna legumelor şi fructelor donate”, elevii şcolii au sărit în ajutorul semenilor mai puţin norocoşi colectând peste 300 kg de fructe şi legume care au fost distribuite la Casa Laura, la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, precum şi copiilor şcolii proveniţi din familii nevoiaşe.

            Activităţile desfăşurate pe parcursul acestei săptămâni au fost coordonate de către consilierul educativ cu sprijinul conducerii şcolii şi s-au realizat cu implicarea unui număr mare de cadre didactice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.