Zi de sărbătoare la Colegiul Tehnic „UNIO – Traian Vuia”

28 noiembrie 2014 | 1 comentariu

poza unioZiua cea mai importantă pentru toţi românii a devenit o sărbătoare naţională, când limitele teritoriale s-au dizolvat şi inimile tuturor au început să bată la unison.

Comemorarea jertfei soldaţilor români a trezit spiritul patriotic şi la Colegiul Tehnic „UNIO – Traian Vuia”. Pentru că Ziua Naţională e un moment important pentru oricare român, atât din ţară, cât şi din străinătate, dascălii şi elevii şcolii noastre au pregătit un program deosebit. Serbarea a fost organizată în data de 28 noiembrie 2014 şi s-a ţinut în holul instituţiei alături de toţi elevii şcolii. Ca de obicei, s-a gândit un program complex.

Astfel, după intonarea Imnului de stat a luat cuvântul directorul prof. Dr. Vlaicu Popescu. Elevii au putut urmări proiecţia unui material care prezenta semnificaţia zilei de 1 Decembrie 1918 şi evenimentele care au urmat. Între timp, pe panoul amenajat în hol au putut fi admirate lucrările elevilor care au realizat desene tematice. A urmat un moment artistic în care elevii liceului au recitat câteva poezii patriotice. Judeţul nostru a oferit numeroase tradiţii şi obiceiuri ţării noastre. Aşadar, s-au prezentat porturile populare specifice zonei noastre şi anume, cel oşenesc şi cel codrenesc. Elevii liceului au îmbrăcat portul popular şi l-au prezentat colegilor lor, pe un fundal muzical tradiţional. La finalul activităţii au fost premiate echipele claselor a XI-a, care au participat la concursul organizat cu ocazia Zilei Naţionale a românilor.

În organizarea acestui eveniment au colaborat profesori aparţinând diferitelor arii curriculare. Aceştia au găsit sprijin atât din partea direcţiunii, cât şi din partea bibliotecii şcolare.

Sursa: prof. Bălan-Pop Cornelia

Etichete: , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (1)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

  1. gigi spune:

    bai fratilor,astia de la vuia mai fac si ore sau numa activitati extrascolare.sau si-a cumparat dotore vlaicu actiuni la voi,de-l bagati toata ziua prin ziare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Pinterest