Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Alimentele de la UE se distribuie în municipiul Satu Mare doar după 5 ianuarie

dorel coica2Din cauza faptului că nu au ajuns în timp util în municipiul Satu Mare toate alimentele oferite de Uniunea Europeană persoanelor cu venituri reduse, conducerea Primăriei a luat decizia de a începe distribuţia acestora din 5 ianuarie 2015, când vor fi suficiente pentru toată lumea.

Primarul Dorel Coica a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă că această situaţie nu este creată din vina Primăriei, ci a firmei care distribuie aceste alimente. Pachetele trebuiau să ajungă la Satu Mare pe 16 decembrie, însă au ajuns doar 10%.

Nu noi suntem vinovaţi ci cei care aduc acele alimente. Nu au adus decât a zecea parte din cantitatea totală care trebuia să vină. E păcat că nu putem să le distribuim înainte de sărbători, dar nu din vina noastră. Să începem să distribuim doar la câţiva cetăţeni se va crea scandal, toată lumea va fi nemulţumită, o să apară discuţii, şi de aia am stabilit că în momentul în care le avem pe toate stocate, distribuim şi nu ne oprim până când toţi cetăţenii de pe liste să-şi poată primi drepturile“, a decalrat primarul.

Angajatul Serviciului Public de Asistenţă Socială Satu Mare, Adrian Bălaj, a spus că instituția este pregătită să depoziteze pachetele în bune condiții și că este pregătită să înceapă distrbuirea din 5 ianuarie.

Alimentele recepţionate sunt ambalate în cutii, sigilate, au termene de valabilitate de până la un an de zile.

În total municipiul Satu Mare sunt 7500 de beneficiari, atît cei care au primit cupoane prin Poştă cât şi cei care au fost înscrişi pe liste suplimentare. Persoanele care se simt îndreptăţite să primească aceste alimente şi au fost omise se pot adresa Serviciului Public de Asistenţă Socială pentru a fi trecute pe liste suplimentare..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.