Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

Asociația Stea a lansat campania ”Moș Crăciun vine și la noi”

Asociatia Stea (21)Asociația Stea Satu Mare a lansat astăzi în cadrul unei conferințe de presă campania ”Moș Crăciun vine și la noi”. Copiii și tinerii din grija asociației vor avea ocazia să își pună în valoare talentul creativ prin diferite acțiuni organizate în perioada 12 – 23 decembrie.

Evenimentul a avut loc în sala XXI a Consiliului Județean, unde președinta Asociației Stea, Cristina Bala în prezența a doi reprezentanți ai Asociației Solidarite Enfance Roumanie, Adrian Michaloux și Melkisedecq Andres, a prezentat această campanie.

Potrivit președintei, scopul campaniei este de a sensibiliza comunitatea locală cu privire la importanţa susţinerii serviciilor sociale şi de bază pentru persoanele vulnerabile.

Este o campanie pe care noi o organizăm în această perioadă pentru a atrage alături de noi sprijinul întregii comunități sătmărene”, a declarat Cristina Bala.

În cadrul campaniei “Moș Crăciun vine și la noi” asociația va organiza, în perioada 12-23 decembrie, expoziția de obiecte artizanale realizate de beneficiarii centrului de zi Stea în cadrul atelierului de creație meșteșugărească „Meșteșugart”. Standul cu obiectele artizanale, suporturi pentru lumânări, podoabe de brad și felicitări va fi amplasat în pasajul Corneliu Coposu.

O altă activitate care se va desfășura în această campanie este cea în care copiii beneficiari de servicii sociale și de baza în cadrul centrului de zi vor scrie scrisori către Moș Crăciun. Cei care vor citi scrisorile sunt angajații Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Someș” Satu Mare împreună cu comunitatea din Livada Mică care s-au oferit cu mult drag să devină ajutoarele Moșului, răspunzând acestor scrisori.

Prin activitățile cu beneficiarii care se desfășoară zilnic la centrul de zi, echipa asociației Stea dorește să pună în valoare talentele acestor oameni, sprijind creșterea stimei de sine a acestora și să sensibilizeze comunitatea cu privire la nevoia lor de integrare în societate. 

Campania “Moș Crăciun vine și la noi” se va încheia în data de 23 decembrie cu un spectacol artistic realizat de copiii și tinerii la risc, pe tema reînvierii tradițiilor românești de Crăciun. Spectacolul se va desfășura în sala de spectacole a Centrului Cultural „G.M. Zamfirescu” din incinta Casei de Cultură a Sindicatelor cu începere de la ora 15:30, intrarea fiind liberă. 

Asociația Stea invită sătmărenii să participe la toate activitățile acestei campanii pentru a fi alături de copiii și tinerii din Satu Mare, care nu au avut șansa să se nască într-o familie care să le ofere sprijinul necesar pentru o dezvoltare armonioasă.     

Această campanie se desfășoară în cadrul proiectului „Parteneriat inter-sectorial – baza serviciilor sociale de calitate”, implementat de către Asociația Stea în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare, Poliția Locală a municipiului Satu Mare şi Direcția de Evidență a Persoanelor aflată în subordinea Consiliului Local Satu Mare, în perioada 16 mai 2014 – 30 aprilie 2016. Proiectul este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul programului Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.