Ultima actualizare: azi, 13:06

Locale

Colinde, poezii și dansuri germane la tradiționalul Bazar de Crăciun

Traditionalul Bazar de Craciun (93)Filarmonica Dinu Lipatti Satu Mare a fost neîncăpătoare în această seară la tradiționalul Bazar de Crăciun. Elevii și preșcolarii școlii germane au impresionat publicul sătmărean cu colinde, poezii, dansuri tradiționale germane și muzică orchestrală, specifice sărbătorilor de iarnă.

Spectacolul a început cu o mică scenetă a ”Fulgilor de nea”, prezentată de elevii clasei a VI- a și urmați de cei mici, preșcolarii, care și-au făcut debutul la acest eveniment, dând totodată și tonul colindelor și poeziilor de Crăciun.

O prezentare frumoasă au avut și elevii clasei a V- a A, aceștia înainte să înceapă să colinde au spus o rugăciune, ridicând în picioare tot publicul sătmărean. După concert, în premieră copiii de la grupa mare a Grădiniței Ham Janos au prezentat dansuri populare tradiționale germane. Frumoși îmbrăcați în costume populare, copiii au dansat nemaipomenit.

În cadrul evenimentului a avut loc și o demonstrație a unor elevi rromi care au colindat, au recitat poezii și au jucat dansul lor tradițional, fiind puternic aplaudați la finalul prezentării lor de către public.

De asemenea și micii instrumentiști ai școlii germane au impresionat și ei cu talentul lor, aceștia susținând pe scenă un adevărat concert de colinde.

Evenimentul a fost organizat de Liceul Teoretic German ”Johann Ettingere”în colaborare cu Forumul Democrat German.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.