Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Cum să aranjezi festiv masa de Revelion

masa-revelion-sfatulparintilor.ro-foter_com-350x250Planuiesti sa te distrezi pe cinste la final de an? Pe langa mancare, bautura si companie placuta, vei avea nevoie si de un decor festiv ca sa intretii atmosfera de sarbatoare. Iti prezentam in continuare cateva idei privind crearea unui fundal perfect pentru masa din seara de Revelion.

Cand vine vorba despre planificarea unei petreceri, astfel de detalii pot fi destul de dificil de pus în practica si, adesea, ne dam seama de existenta lor in ultima clipa. Daca ai ramas in pana de idei in ce priveste decorarea, stai fara grija, avem noi cateva sfaturi despre aranjarea mesei de Revelion:

1. Pastreaza totul simplu – O masa incarcata poate distrage atentia oaspetilor de la mancarurile gatite de tine. Asta ca sa nu mai spunem ca poate face dificila conversatia intre comeseni. Nu aglomera masa, iar, daca simti ca ai supra-decorat-o, poti inlatura unele elemente chiar inainte de a servi cina. In orice caz, asigura-te ca ai lasat destul loc pentru platouri si farfurii!

2. Alege o culoare – Alegerea unei culori este primul pas pe care trebuie sa il faci. Bineinteles, e indicat sa mentii totul simplu, cu una sau doua culori.

3. Elemente naturale – Lasa elementele naturale sa faca toata treaba! Alege conuri de pin, citrice, merisoare, bete de scortisoara sau rozmarin, ca sa accentuezi farmecul sarbatorilor de iarna.

4. Iluminatul – Tipul de lumina ales de tine va ajuta la crearea unei stari de spirit potrivite pentru masa de Revelion. Daca vrei un iluminat simplu, dar de efect si elegant, leaga de candele muguri si fire de iarba, cu ajutorul impletiturilor de iuta. Pentru un aranjament mai sofisticat, asaza cateva candelabre pe masa, cu lumanari in culori neutre. Ca sa faci masa sa straluceasca, poti folosi trei candelabre mici cu lumanari de cativa centimetri, cu fitil alb.

5. Atentie la detalii – Nu uita sa cureti tacamurile si farfuriile! Inainte de a pune masa de Revelion, foloseste un prosop curat si uscat pentru a lustrui tacamurile si paharele – in acest mod, masa va straluci in lumina lumanarilor.

6. Fata de masa – Foloseste o fata de masa din bumbac. Greutatea acesteia va face ca ea sa ramana lipita de masa si va reprezenta un fundal neutru ideal pentru tacamuri elegante ce trebuie scoase in evidenta.

7. Aranjamente florale – O piesa centrala cu portocale, scortisoara, merisoare si pin, toate asezate elegant intr-un cosulet, va readuce emotia pe care ai simtit-o in zilele de Craciun. Ca alternativa, poti face un aranjament din lalele rosii, piciorul-cocosului si merisoare in recipiente speciale, pentru o nota aparte. Buchetele de conuri de pin pot contribui la tema de iarna pentru masa din seara de Revelion.

8. Vesela – Drept servetele, poti rula prosoape de bar pe care sa le legi cu impletitura din iuta. In ce priveste paharele, le poti folosi pe cele cu gat inalt pentru apa, iar cele pentru vin nu trebuie sa fie speciale, ci le poti utiliza pe cele normale. Desi, in mod traditional, farfuriile se pun de ambele laturi ale mesei, poti incerca ceva diferit, plasand totul in partea dreapta!

Sursa: sfatulparintilor.ro

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.