Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

Curs acreditat de babysitter la Caritas Satu Mare

Parteneriat_foaie cu antet_fara grid

Primul curs acreditat de calificare babysitter organizat în cadrul proiectului intitulat „Parteneriat pentru șanse egale pe piața muncii” a început pe 10 noiembrie și va ține 45 de zile. Proiectul prin care este derulat cursul este  cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, și este implementat de Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare în parteneriat cu Asociația Caritas Catolica Oradea și Asociația Caritas Alba Iulia – Asistență Socială și Medicală.

Cursul de babysitter este ținut în 360 de ore, structura cursului fiind compusă atât din teorie cât și din practică. După dobândirea cunoștințelor, participanții vor avea ocazia să facă practică în diferite instituții pentru copii. Participanții pe parcursul acestui program vor învăța printre altele: cum se planifică activitățile pentru copii, cum se menține integritatea și siguranța copilului, cum se comunică cu copii, cum se stimulează dezvoltarea autonomiei personale și sociale a copilului, cum trebuie asigurat alimentația copilului și cum se gestionează actele și documentele copiilor.

După finalizarea cursului, participanții vor obține un certificat de absolvire recunoscut de cărte țările membre ale Uniunii Europene.

Prin acest proiect european un număr de cel puţin 430 femei vor fi calificate si vor dobândi competenţe specifice pentru meserii solicitate pe piaţa muncii. Cel puţin 370 dintre ele, adică 86%, vor obţine certificare în următoarele meserii: lucrător social, babysitter, îngrijitor bătrâni la domiciliu, agent de curăţenie de clădiri şi mijloace de transport, care le vor facilita integrarea şi menţinerea în muncă. O parte dintre ele vor dobândi inclusiv competenţe antreprenoriale.

Parteneriat_foaie cu antet_fara grid

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.