Ultima actualizare: azi, 14:26

Locale

Distribuirea alimentelor gratuite de la UE se anunţă dificilă

instruire primari ajutoare (4)Distribuirea alimentelor gratuite primite de la Uniunea Europene pentru persoanele cu probleme sociale pare să fie o problemă pentru autorități, atât pentru că ordonanța care stabilește beneficiarii a omis o categorie importantă de persoane nevoiașe cât și pentru că distribuția acestora implică un efort logistic important.

Prefectul i-a convocat astăzi pe primari şi responsabilii din comune pentru a discuta ultimele sarcini ce le revin şi a le răspunde eventualelor nelămuriri.

Întrebările primarilor au fost destul de multe însă în lipsa unui cadru legislativ clar nici reprezentanţii Instituţiei Prefectului nu au putut să le dea un răspuns concret ci mai mult sfaturi.

Una din cele mai mari probleme care va stârni nemulţumiri în rândul comunităţilor locale, este faptul că persoanele care nu au niciun fel de venit, nu sunt nici în evidenţe, nu pot primi aceste pachete, chiar dacă ele au grave probleme sociale.

Primarul comunei Tarna Mare, Monica Sobius, a explicat că de exemplu în satul Valea Seacă, unde nu a existat niciodată CAP, bătrânii nu au niciun fel de venit şi nu pot fi încadraţi în niciuna din categoriile prevăzute în ordonanţa guvernului, astfel că nu pot primi ajutoare. Ea a sugerat că s-ar putea face anchete sociale care să stea la baza acordării acestor pachete alimentare.

O altă problemă este cea a distribuirii celor 117.000 de pachete în toate comunele în perioada 16-18 decembrie. Acest lucru pare aproape imposibil în condiţiile în care o singură firmă se ocupă de distribuţie şi este necesar timp pentru descărcarea şi depozitarea tonelor de alimente.

 

Un comentariu

  1. un vot Răspunde

    Un nou exemplu de neputinta a administratiei acestui stat, “reforma ajutoarelor de la UE” care se alatura celor din invatamant, sanatate si alte domenii.
    Vai si amar de aceasta tara, Doamne ajuta acest popor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.