Ultima actualizare: azi, 13:33

Locale

Implantul protezei de revizie la articulația genunchiului, operatie în premieră la Satu Mare

poza spital Luni, la Spitalul Județean Satu Mare a fost efectuată o intervenție chirurgicală în premieră absolută pentru unitatea spitalicească.

Intervenția – Implantul protezei de revizie la nivelul articulației genunchiului  a fost realizată în cadrul secției de Ortopedie . Operația a fost efectuată de prof. doctor Dan Lucaciu, șeful Spitalului Clinic de Ortopedie Cluj Napoca, șeful catedrei de ortopedie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ,,Iuliu Hațeganu” Cluj Napoca și dr. Virgil Anițaș, medic șef al secției Ortopedie din cadrul SJU Satu Mare.

Intervenția chirurgicală constă în înlocuirea protezei inițiale montate la articulația genunchiului. Această proteză, care redă mobilitatea genunchiului la pacienții afectați de gonartroza, se deteriorează în timp, după 5-10 ani, sau mai mult, în funcție de toleranță, rezistență și factorul biologic al fiecărui pacient. Înlocuirea protezei inițiale este o operație de finețe, cu o durată destul de mare, circa 3-4 ore și pentru efectuarea ei sunt necesare șapte cutii de instrumentar. Datorită complexității ei, operația se face destul de rar chiar și în clinicile de specialitate din centrele universitare.

Costurile unei asemenea intervenții se ridică la circa 15.000 lei și sunt suportate pentru asigurați din fondurile CAS județene.

Anual, la SJU Satu Mare, unitate cuprinsă în programul național de protezare, se efectuează aproximativ 300 de operații de înlocuire a articulației șoldului, umărului, genunchiului.

Pacienta operată la Satu Mare este în vârstă de 65 de ani iar proteza inițială a fost implantată în urmă cu 5 ani. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.