Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

Incubator performant, donat secției de Neonatologie Satu Mare

Salvati copii, SJU Satu Mare (1)Secția de Neonatologie  din cadrul Spitalului Județean Satu Mare are în dotare un nou incubator de ultimă generație. Zeci de copii născuți înainte de termen vor primi o șansă la viață.  

Incubatorul în valoare de 10.000 de euro a fost donat astăzi de către organizația ”Salvații Copii”. Detalii despre această organizație precum și de campaniile pe care le derulează ne-au fost oferite în cadrul unei conferințe de presă, de către ambasadoarea Amalia Năstase și președinta Gabriela Alexandrescu, în prezența managerului spitalului, Erica Venemozer, și a șefei de secție neonatologie, Dr. Maria Fodor.

Potrivit președintelui executiv, Gabriela Alexandrescu, din 2010 această organizație derulează campania ”Grijă pentru copii” prin care au reușit până în prezent să adune peste 4.000.000 de lei din donațiile individuale și ale companiilor. Această sumă de bani a fost investită în echipamente pentru dotarea a 54 de maternități din 33 de județe. Scopul acestei campanii, susține președinta, este acela de a ajuta medicii să salveze cât mai multe vieți.

La Satu Mare, anul trecut, în secția de maternitate au avut loc 1806 de nașteri, iar 168 de bebeluși au avut nevoie de îngrijiri speciale în secția de terapie intensivă neonatal, din cauza unor afecțiuni severe care au necesitat suport respirator sau monitorizare continuă a funcțiilor virale. În acest sens organizația a venit în sprijinul bebeluşilor cu un incubator performant care are în dotare mai mulți parametrii ce permit supravegherea îndeaproape a prematurului.

Ambasadoarea campaniei ”Bun venit pe lume”, Amalia Năstase, a declarat că în multe maternități nu sunt suficiente incubatoare pentru copiii care se nasc prematur, iar pentru asta vor continua campania sprijinind toate spitalele din România cu aceste donații.  

”Suntem în al 4 – lea an de când desfășurăm această campanie și avem de gând să continuăm până când vom dota toate unitățile din România, cu ceea ce au nevoie pentru ca acești copii să nu mai moară. În ultimul an aproape 1000 de copii au trăit datorită acestei campanii în care s-a implicat toată lumea”, a spus Amalia Năstase.

După discursuri, a urmat o vizită în secția de neonatologie a spitalului, unde cele două donatoare au avut ocazia să vadă primul bebeluș care beneficiază de noul incubator.

 

4 comentarii

  1. medic Răspunde

    Mulțumim foarte mult! Noroc cu asociațiile că cei ce ar trebui să ne dea bani îi folosesc după bunul plac și pentru interese personale

  2. Doftor Răspunde

    Da sigur ca da ca tot spitalul s-a renovat prin asociatii, nu? Cred ca ar trebui sa iti faci un tratament, desteptule!

  3. o mama Răspunde

    Domnule medic!Ar trebui sa va bucurati ca in 2014 aproape 1000 de copilasi au primit o sansa la viata, scrieti tot feluri de prostii.Inainte de 2012 nu s-a facut nimic in spitale,iar acum avem posibilitatea sa ne salvam bebelusii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.