Percheziții la traficanții de țigări. 40 de persoane vor fi audiate

10 decembrie 2014 | 1 comentariu

mascati_diicotProcurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism -  Biroul Teritorial Maramureș, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, B.C.C.O.  Cluj și S.C.C.O. Maramureș, acționează în vederea destructurării unui grup infracțional organizat, constituit  pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu produse accizabile (ţigări) și format din 40 suspecți, cetățeni ucrainieni și români.

În fapt, se reţine că, în perioada 2013 – 2014, membrii acestui grup infracțional au introdus pe teritoriul României, pe raza a 6 județe, țigări  de diferite mărci, provenind din Ucraina, distribuite ulterior ”pe piața neagră” în sistem en-gross sau en-detail, prin sustragere de la controalele vamale și fără achitarea sumelor datorate bugetului consolidat al statului, cu titlu de accize sau TVA. Pe parcursul cercetărilor au fost capturate peste 600.000 pachete țigări.

Procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează 25 de percheziții domiciliare pe raza celor 6 județe, din probele administrate rezultând că membrii grupului infracțional au introdus în țară și au comercializat țigări de contrabandă, producând un prejudiciu de 3 milioane lei bugetului consolidat al statului.

La sediul biroului  teritorial vor fi conduse un număr de 40 persoane, în vederea audierii.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei. Suportul tehnic și informativ  al operațiunii a fost asigurat de către Departamentul de Informații și Protecție Internă.

Persoanele cercetate beneficiază de prezumția de nevinovăție prevăzută de art. 4 NCPP.

Etichete: , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (1)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

  1. lazari fiu spune:

    hat si aici sus pe Lazari facut perkezie es ala roman fiul vinde tigari ukraina si amues Zoli politaiul grasa tine spate. igen pe Septi apara el ke vinde doi si motorina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Pinterest