Ultima actualizare: azi, 16:36

Locale

Poliţiştii sătmăreni rămân la datorie de Anul Nou

politie alegeriPoliţiştii sătmăreni au fost la datorie cu ocazia Crăciunului pentru ca cetăţenii să se poată bucura în linişte de momentele de sărbătoare. În continuare şi în perioada următoare , peste 150  de poliţişti vor fi zilnic în stradă.

În perioada Sărbătorilor Crăciunului poliţiştii au fost la datorie pentru a asigura un climat de siguranţă publică, intervenind de fiecare dată cu promptitudine în cazul producerii vreunui eveniment.

Pentru ca trecerea dintre ani să se desfăşoare în condiţii de siguranţă în perioada  31.12.2014 -04.01.2015, aproximativ  150 de poliţişti vor acţiona zilnic în dispozitivul  de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea sătmărenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Vor acţiona în această perioadă pe raza de competenţă , poliţişti de ordine publică şi de rutieră, dar şi de la celelalte structuri, respectiv: poliţia transporturi, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase. De asemenea, mai multe echipaje de rezervă  vor fi pregătite să intervină dacă situaţia impune. În acţiunile desfăşurate poliţiştii vor colabora atât  cu jandarmii cât şi cu poliţişti locali.

Pentru a evita evenimentele rutiere în următoarea perioadă Poliţia Rutieră face câteva recomandări:

Poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.

Totodată, poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra respectării regimului legal de viteză întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Oamenii legii  recomandă ca luminile de întâlnire să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri. Atenţie deosebită necesită şi sistemul de ventilaţie-dezaburire a parbrizului şi luneta maşinii care trebuie să funcţioneze foarte bine.

Se  recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

Trebuie să se evite acţionarea bruscă a frânei şi a mecanismelor de direcţie, în condiţiile unui carosabil alunecos, deoarece se poate derapa foarte uşor . Este indicat să se folosească cu precădere frâna de motor. Pe porţiunile acoperite cu polei, conducătorii auto nu trebuie să vireze şi să frâneze în acelaşi timp.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Şi pietonilor li se recomandă să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că se poate face în condiţii de siguranţă.

Conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare urează tuturor sătmărenilor un An Nou plin de bucurie, linişte şi sănătate! Vă dorim

Sărbători fericite, pe care să le petreceţi în siguranţă alături de cei dragi.

LA MULŢI ANI!

Sursa: IPJ Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.