Supa de linte

10 decembrie 2014 | 0 comentarii

supa_crema_de_linteConsiderată una din cele mai bune legume din lume, lintea este folosită tot mai mult şi este ideală. Lintea are o valoare nutritivă ridicată, fiind bogată în proteine şi  glucide sănătoase, la care se adaugă un conţinut bogat în minerale. Consumul de linte este benefic sănătăţii şi este perfectă în perioada de iarnă.

Ingrediente:

200 de grame de linte 
O ţelină potrivită 
Trei morcovi
Un cartof
Mărar, pătrunjel, leuştean
Trei linguri ulei de măsline; 
Trei cepe 
10 legături ceapă verde sau alte trei cele (rosii de prefereat) 
Trei căţei de usturoi; 
Un dovlecel; 
200 de grame de rosii în suc propriu
O linguriţă de chimen
Sare, piper, după gust.

Preparare

Se pune lintea în doi litri de apă, şi se pune la fiert. 
Într-o cratiţă mare, se pun legumele: ţelină (bucăţele), morcovul (bucăţele), ceapă (rondele), cartoful (bucăţele) şi dovlecelul (bucăţele). Adaugă verdeaţă tocată, uleiul de măsline, usturoiul tocat marunt. Se pune apă cât să le acopere şi se fierb la foc mic acoperite cu capac. 
Când legumele sunt moi se aduga lintea, cu tot cu apa în care aceasta a fiert (lintea trebuie sa fie bine fiarta). Adauga rosiile, după care se mai fierbe încă o jumătate de oră. 
Se potriveşte de sare şi piper şi se adauga seminte de chimen rumenite în tigaie. 
Supă se serveşte cu pâine proaspătă.

Etichete: , ,

Categorie: Gastro

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Pinterest