Ultima actualizare: azi, 11:07

Locale

Adrian Ștef vrea să construiască un centru de colectare a legumelor

Adrian Stef, Fodor Stefan (5)Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef , a declarat astăzi, la prezentarea activității pe anul 2014 a Camerei Agricole Satu Mare, că vrea să realizeze un centru de colectare și depozitare a legumelor pentru producătorii din judeţ.

Potrivit președintelui, realizarea acestui centru de colectare ar fi un sprijin pentru micii producători din județul Satu Mare și ar putea să poarte negocieri cu mari lanțuri de magazine. Mai mult, Adrian Ștef susține că acest lucru s-ar putea realiza printr-un proiect finanţat prin Programul Național de Dezvoltare Locală, sau prin fonduri europene.

Încercăm să identificăm sursa de finanțare, poziția cea mai bună. O să elaborăm un studiu de prefezabilitate, pentru că trebuie să vedem din ce zone o să aducem produsele, unde ar fi cel mai bine poziționat acest centru de colectare, ca să fie cât mai central și extrem de accesibil pentru sătmăreni și pentru producători. Este un proiect mai vechi la care vrem să îi dăm drumul”, a declarat Adrian Ștef.

În cadrul conferinței, directorul Camerei Agricole Satu Mare, Ștefan Fodor a declarat că pe parcursul anului trecut au derulat 14 cursuri autorizate pe următoarele domenii: cultura plantelor (1) , creșterea animalelor (2), apicultură (3), pomicultură (4), tractoriști (4) iar în total 280 de sătmăreni au absolvit aceste cursuri și au primit atestate.

Obiectivele realizate în anul 2014 au fost: concursul judeţean de vinuri nobile , Ziua căpşunului, editarea revistei proprii “Curierul Agricol” și cursuri de pregătire profesională. Pentru anul acesta instituția are ca obiectiv sprijinirea fermierilor prin întocmirea de proiecte în vederea accesării de fonduri europene pe diverse măsuri din axa 2014 -2020 și organizarea concursului județean de pălincă și vin.

Camera Agricolă Satu Mare are 20 de angajați iar venitul realizat anul trecut este de 100.000 de lei, în scădere față de 2013, când a avut un venit de 180.000 de lei.

6 comentarii

  1. Karateka Răspunde

    Stef, mai bine fa ceva pliante,ceva reviste , din alea ce stau ‘stive’ la CJ, lasa-ne cu ‘castravetii’.
    Astea-s treburi mari, baietica…!
    De ce nu i-ai rezolvat pe producatorii de capsuni, ca-s disperati…
    Dar capsuni mananci la ‘Ziua’, , tai panglici, faci ziare,…maculatura, baiete!
    Acum vrei si ceva …’castraveti’..
    N-ai auzit de asociatii si de proiecte care sa sprijine asociatiile?
    Te bagi tu fara bani si rupt in ‘-und’
    Ca vei face ceva pt.ei..
    Pt.
    Palinca ai facut ceva ?Tu cu Covor-ul tau?
    Are CJ bani, si pt. Industriasi, meseriasi, turism, agricultori, ??
    Nu edti in stare sa platesti datoriile, darminte proiecte noi..
    Lasasaa-ne!
    Mai fa niste ‘reviste’!Scumpe.

  2. jackie Răspunde

    Prostănac postac, ia și tu o revistă de aia, poate înveți sa scrii corect!

  3. nicu Răspunde

    Foarte bine ca vrea.Si cine nu-l lasa?

  4. fermier Răspunde

    Unora din anturajul lui kid karate,cand nu le convine ceva o iau cu greselile ortografice! Acest vis (cu centrul de colectare)este o fumigena deoarece se apropie iar campania elecorala. Lasa-ne baiete cu aburelile ,astea sunt treburi serioase ,care pot fi facute doar de ADEVARATI patroni,cu viziune,fler etc. Este idee veche,se vor realiza sunt convins mai multe astfel de depozite,dar acest Fodor (un incompetent),in lipsa de materiale ,probabil la bilantul pravaliei pe care o conduce (si foarte prost),a aruncato ca momeala ,iar kid karate a muscat! Las-o balta stef,astea sunt chestii serioase,nu kumite! Haideti dati-i drumul la greseli!

  5. prof Răspunde

    Karateka = fermier! Repede vă mai dați de gol, prostănacilor!

  6. Berky Răspunde

    Unde ma prezint cu morcovu sa ma colecteze dom’ karatist ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.