Ultima actualizare: ieri, 21:44

Locale

APM Satu Mare crează un corp al voluntarilor ecologici

apm elisabeta bekessyAgenția pentru Protecția Mediului Satu Mare, ca urmare a apariției legii voluntariatului (Legea 78 din 2014), în anul 2015 și-a propus înființarea la nivelul județului Satu Mare a Corpului Voluntarilor Ecologici.

Pentru toate activitățile pe care instituția le va desfășura în acest an, în contextul evenimentelor de mediu din  calendarul ecologic, voluntariatul va ocupa un loc de frunte, fiind garantul realizării cu succes a obiectivelor propuse.

În această inițiativă, un prim pas s-a realizat în urma  vizitei grupului de tineri ,,Zig-Zag prin România”,  care pornind din Iași a ajuns  în județul nostru și  la APM Satu Mare, din dorința de a cunoaște activitățile ecologice desfășurate în beneficiul comunității și rezultatele remarcabile obținute de instituția noastră. La fel ca și pentru celelalte județe, la finalul vizitei impresiile acumulate vor fi împărtășite lumii întregi prin intermediul  cărții editate în exclusivitate pentru județul Satu Mare cu titlul ,,Zig Zag prin Satu Mare”.

În urma discuțiilor purtate, cei 14 tineri din grupul ,,Zig-Zag prin România”   și-au manifestat dorința de a participa atât la  activitățile de formare a echipei de voluntari ecologi cât și la implementări de proiecte comune. În acest sens s-au pus bazele organizării unei inițiative cu caracter național care se va materializa în luna septembrie cu ocazia celebrării evenimentului ecologic: ,,16 septembrie – 22 septembrie 2015 – Săptămâna Mobilității Europene”.

 

Sursa: APM Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.