Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

Biblioteca Județeană organizează activități dedicate poetului Mihai Eminescu

images (1)Biblioteca Județeană, instituție publică de cultură din subordinea Consiliului Județean Satu Mare deschide șirul proiectelor culturale programate pentru anul 2015 cu o serie de activități dedicate împlinirii a 165 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu și Zilei Culturii Naționale.

Astfel, la data de 14 ianuarie, cu începere de la ora 11:00, la Filiala nr. 2 “Lucian Blaga”, situată pe Bulevardul Independenței, nr. 42-44, se va derula activitatea Opera eminesciană în lectura copiilor, în parteneriat cu elevii claselor I de la Școala Gimnazială “Lucian Blaga”, coordonați de d-nele învățătoare Ana Bota, Simona Gava și Felicia Cristea.

La data de 15 ianuarie, cu începere de la ora 10:00, în Sala multimedia, se vor derula o serie de activități reunite sub genericul Omagiu lui Mihai Eminescu, poetul nepereche, la împlinirea a 165 de ani de la naștere. Având ca parteneri Școala Gimnazială Ion Creangă și Grădinița cu Program Prelungit nr. 33 din Municipiul Satu Mare, activitățile se vor concretiza în prezentarea unei schițe biografice a poetului Eminescu, momente literar-artistice oferite de copiii participanți și prezentarea planșelor tematice Eminescu – Luceafărul, Eu – o mică stea. În organizarea evenimentului, alături de bibliotecari, sunt implicate cadrele didactice de la instituțiile partenere: Vereș Rodica, Mașca Gabriela, Pop Margareta, Câmpean Nicoleta, Govor Nicoleta, Lazăr Maria, Pop Mirela și Rațiu Ioan.

Toate punctele de servicii de la sediul central, dar și filialele de cartier ale Bibliotecii Județene Satu Mare își vor întâmpina publicul cititor cu expoziții tematice și omagiale: Eminescu, omul deplin al culturii române la Sala de lectură “Gheorghe Bulgăr”; Eminecu – poetul națiunii române la Secția de împrumut pentru adulți; Dor de Eminescu la Secția de împrumut pentru copii; Când spun Eminescu… la Filiala nr. 2 “Lucian Blaga” și Vremea Luceafărului la Filiala nr.3.

Data de 15 ianuarie se înscrie în agenda publică a instituției noastre ca fiind cel mai bun prilej de a da startul proiectelor culturale pe care ni le propunem să le derulăm pe parcursul întregului an calendaristic. Fiind vorba despre Eminescu și despre Ziua Culturii Naționale, am decis să marcăm această dată importantă prin organizarea de activități dedicate la toate punctele de servicii de la sediul central dar și la filiale de cartier. Avem alături de noi, și de acestă dată, colaboratori fideli și prieteni dragi de la GPP nr. 33, școlile gimnaziale “Lucian Blaga” și “Ion Creangă”, dar și de la Liceul Teologic Ortodox “Nicolae Setinhardt”, care adăpostește Filiala nr. 3., a declarat Lacrima Istrăuan, directorul interimar al Bibliotecii Județene Satu Mare.

Sursa: Biblioteca Județeană Satu Mare 

 

 

3 comentarii

  1. cititor Răspunde

    Ce dobitocii? Cine inventeaza acțiunile? Is proaste rau de tot. Sfertodocta de Istrauan marea directoare?

    • bibliotecar Răspunde

      Dacă, în opinia dvs., faptul că Biblioteca și-a orientat acțiunile dedicate acestei duble sărbători către un public de vârstă mică, public ce trebuie educat și prin astfel de activități, reprezintă dobitocii, nu am nimic de comentat. Opinia publică o să vă judece! În altă ordine de idei, acțiunile nu sunt inventate, ci propuse și asumate de către bibliotecarii din diferite departamente, secții sau puncte de servicii; directorul instituției le aprobă și le susține cu cele necesare, în limita disponibilităților umane, materiale și financiare. În altă ordine de idei, activitățile pentru copii sunt, de multe ori, mai reușite și au mai mare impact decât unele orientate spre un public elitist. În cazul în care aveți copii, vă invit să participați, împreună cu ei, la activitățile noastre.

  2. lacrimoasa Răspunde

    Si uite așa, Eminescu a mai fost fușerit odată la marea noastră bibliotecă a grădinițelor.
    Nu vă spune nimeni cât sunteți de penibili?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.