Ultima actualizare: azi, 15:02

Locale

Clădirea fostei Şcoli nr. 13 va fi modernizată în acest an

Ramona Costin, Adrian Stef (4)Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Satu Mare și-a prezentat astăzi activitatea pe anul 2014. Potrivit șefei instituției, Ramona Costin, pe parcursul anului trecut, 266 de elevi sătmăreni cu cerințe educative speciale au beneficiat de programe de recuperare psihopedagogică.

Obiectivul instituției în anul 2014 a fost îmbunatățirea continuă a calității actului educațional terapeutic și fundamentarea acestuia pe nevoile de dezvoltare personală ale elevilor sătmăreni, oferindu- le sprijin prin servicii educaționale.

Au beneficiat de serviciile educaționale de sprijin elevii cu cerințe educative speciale de la 7 școli din municipiu și 9 școli din județ, servicii oferite de către profesorii itineranți și de sprijin din cadrul centrului. Un număr de 266 de elevi au fost incluși în programe de recuperare psihopedagogică, din care 181 au luat parte la activitați de invățare individualizată și 85 de elevi au fost monitorizați de către 17 profesori specializați în acest domeniu.

În ceea ce privește activitatea de învățare individualizată și adaptarea școlară, din cei 181 de elevi luați în activitatea de sprijin, au înregistrat:  – progrese 124 elevi, regrese 20 elevi și stagnare 37 elevi.

Un alt obiectiv realizat de către Centrul Școlar Pentru Educație Incluzivă în anul 2014, a fost amenajarea unui atelier protejat în vederea unei integrări în viața activă a tinerilor cu C.E.S., autism, deficiențe grave, severe, profunde și asociate în clădirea de pe strada Ana Ipătescu nr.24.

De asemenea, pe parcursul anului 2014, centrul a organizat 193 de activități compensatoare sau extracurriculare care să permită elevilor cunoașterea lumii înconjurătoare prin experimentare personală.

Președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, speră că în acest an va fi modernizată clădirea fostei şcoli nr. 13 de pe str. Botizului în vedere murării aici a şcolilor cu nevoie speciale. Proiectul, în valoare de patru milioane de lei, a fost trimis spre finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, fiind şanse să se finalizeze investiţia în acest an.

4 comentarii

  1. maria Răspunde

    Am crezut că numai bărbații au funcții, iată și o femeie.

  2. pianist rupt de beat Răspunde

    da fufa asta din poza pe cine are amant??/?

  3. bret Răspunde

    Pianistule, nu fii rău si nu-i lua nevestei tale toți amanții! Zdrăngăneală ușoară!

  4. Melania Răspunde

    O felicit din suflet pe doamna Costin si ii doresc multa putere de munca.Aceasta functie,este recompensa activitatii dansei de 22 de ani in invatamantul special,muncind cu daruire cu si pentru acesti copii, un cadru didactic exemplar si un manager ambitios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.