Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Județul Satu Mare are Registru de capabilități pentru situații de urgență

Sedinta CJSU (34)Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Satu Mare s-a întrunit astăzi, în şedinţă extraordinară, la solicitarea prefectului Eugeniu Avram. Întâlnirea a avut drept scop prezentarea Registrului de  capabilităţi în domeniul situațiilor de urgență la nivelul județului, acesta fiind elaborat de către ISU SOMEȘ.

Conform prezentărilor, registrul conține foarte multe informații privind situațiile de urgență din trecut precum și alte tipuri de riscuri generatoare de situaţii de urgenţă – inundaţii, incendii de pădure, explozii, intervenţii majore pentru căutare-salvare persoane, accidente cu consecinţe deosebit de grave, explozii, precum și informații cu privire la principalii agenţi economici și operatori economici cu atribuții în situații de urgență.

Potrivit inspectorului șef al ISU SOMEȘ, Dan Gheorghe, informațiile vor ajunge la nivel național iar cu ajutorul acestor informații, în cazul unei urgențe, pot să intervină și alți agenți economici de pe raza județului.

Registrul de capabilități a fost întocmit conform ordinelor primite de la Ministrul Afacerilor Interne, sunt cuprinse 21 de tipuri de riscuri  pe unități administrativ teritoriale (localități, comune, sate), pe instituții cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență și alți agenți economici. Acesta urmează să fie transmis conducerii Ministerului.

Un comentariu

  1. stramb Răspunde

    2. Adoptarea unei hotărâri privind înființarea și întocmirea Registrului de capabilități în domeniul situaţiilor de urgenţă la nivelul județului Satu Mare.

    Deci nu are!!!!!Nici nu avea cum si cand.
    Mai are de lucru din pacate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.