Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

Mani Gyenes continuă Dakar-ul datorită fanilor argentinieni

Mani Gyenes 49 Dakar 2015Luni, 5 ianuarie, s-a concurat în cea de a doua din cele 13 etape ale Dakar 2015, iar speciala a fost cea mai lungă din ediția a 37-a,  aceasta măsurând 518km. La km 100 Mani Gyenes a avut o problemă tehnică și a putut continua doar datorită ajutorului primit de la fanii argentinieni prezenți pe probă.

Dacă în Africa era foarte greu să întâlnești pe cineva pe probele speciale, în America de Sud numărul fanilor este mare și de multe ori aceștia sar în ajutorul concurenților. Riderul sătmărean s-a confruntat cu probleme tehnice care au dus la pierderea uleiului și risca să nu mai poată continua proba. Oprit la km 100, în timp ce își repara motocicleta, câțiva argentinieni i-au venit în ajutor și i-au dat ulei de motor pentru a putea continua.


Mani Gyenes #49 Autonet Motorcycle Team:
Am mers bine dimineață însă am început să pierd ulei și pe la km 100 m-am oprit. Cred că am pierdut vreo 40 de minute cu reparația și am avut noroc că am primit ulei de la spectatorii aflați pe probă. Le mulțumesc pentru ajutor.  În timpul pierdut m-au depășit opt quaduri și apoi 400 de km i-am petrecut depășindu-i treptat. A fost foarte greu pentru că a fost praf, iar pe ultimii aproximaitv 100 de km a fost nisip și temperaturile aici deja sunt foarte ridicate. Dakar-ul este lung și sper să recuperez din timpul pierdut astăzi. ”

Pe 6 ianuarie este programată etapa a 3-a San Juan – Chilecito, 220 km de probă specială și 437 km de legatură. Se va merge pe așa numitul pământ roșu și printr-o serie de canioane aflate la poalele Munților Anzi. Deși va fi mai puțin dificilă decât etapa precedentă, această zi nu este una în care riderii să își poată trage răsuflarea. Pe 7 ianuarie urmează prima traversare a Munților Anzi se va ajunge din Argentina în Chile, bivuacul celei de a patra zile fiind stabilit la Copiapo.

 Clasament PS 2 – 518km  Moto:

1. Joan Barreda Bort – 5h46min06sec
…………………………………………………..
53. Emanuel Gyenes – 7h27min20sec
……………………………………………..
71. Marcel Butuza – 8h09min24sec
…………………………………………….

 Clasament general dupa 2 din 13 PS:

1. Joan Barreda Bort – 7h06min44sec
…………………………………………………..
51. Emanuel Gyenes – 8h58min45sec
……………………………………………..
72. Marcel Butuza – 9h43min39sec
…………………………………………….

Credit foto: Dakar Press Team

Sursa: Renatta Stepanov

Un comentariu

  1. un vot Răspunde

    Go Many go!
    Thanks argentinians fans!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.