Ultima actualizare: azi, 10:34

Locale

Mani Gyenes a terminat cu greu una din cele mai dificile etape de la Dakar. Butuza a abandonat

mani gyenesMani Gyenes a intrat luni în competiția Dakar din postura de lider al clasei Maraton. Sătmăreanul a terminat cu bine cei 321 de km care au fost mai mult o specială de enduro în care s-a mers cu motociclete de rally-raid. Acesta a  trecut de granița cu Chile, pe porțiunea neutralizată a specialei. Ziua a fost pentru Mani una grea fiind nevoit să se oprească 20 de minute pentru a se răci motorul. Mani Gyenes se află pe locul 30 în clasamentul general.

Riderii au prins așa numita iarnă boliviană și a traversat cei 100 de kilometri din Salar de Uyuni aflat la 3,656 m altitudine. Regiunea Salar de Uyuni este cea mai mare întindere sărată din lume, pentru ca ulterior bikerii să treacă granița dintre Bolivia și Chile și să revină în dunele din Atacama.

A fost foarte greu în Salar de Uyuni din pricina apei și a sării. Am pierdut foarte mult timp pentru că după câteva zeci de km, motorul pur și simplu s-a oprit. Mai mulți rideri care au același model de motocicletă cu al meu, KTM 450 Rally Replica 2012, au fost nevoiți și ei să se oprească. Cred că am stat peste 20 de minute ca să aștept să se răcească motorul. Din pricina sării depuse pe radiator nu mai ajungea suficient aer la motor. Acum sunt în Iquique și marți avem deja ultima zi din Atacama, apoi miercuri revenim în Argentina. Îmi pare foarte rău că din pricina problemelor tehnice Marcel nu a mai ajuns astăzi la finiș, speram să urcăm amândoi pe podiumul de sosire din Buenos Aires”, a declarat Mani Gyenes.

jordiMarcel Butuza, celălalt român de la Dakar, a fost nevoit să abandoneze în Salar de Uyuni din pricina apei cu sare. Acesta a avut probleme cu motorul încă de la intrarea în Salar de Uyuni, iar cei câțiva kilometri pe care a apucat să îi facă, l-au silit la abandon.

În Salar de Uyuni mulți bikeri au avut probleme tehnice iar din cauza ploii au fost zone în care apa avea și un metru adâncime. Din cei 110 bikeri la start au ajuns la finiş doar 82. 

 

Un comentariu

  1. Atti Răspunde

    Bravo ptr sãtmãreanul nostru, suntem mândru de el!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.