Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

Mărturiile unei sătmărence din Paris: “Francezii s-au cam săturat de celelalte rase care au ajuns să le facă legea”

je suis charlieSute de sătmăreni stabiliţi în Paris au trăit pe viu evenimentele din ultimele zile, de la uciderea caricaturiştilor de la Charlie Hebdo, la luările de ostatici. O sătmăreancă ce lucrează în Paris a relatat pentru PortalSM cum sunt acum lucrurile la Paris, după uciderea criminalilor.

Potrivit acesteia, panica din ultimele zile s-a calmat. Musulmanii nu sunt priviţi foarte bine după aceste acţiuni, dar nici înainte nu erau.

Pot spune cu siguranţă că francezii s-au cam săturat de toate celelalte rase şi etnii care au ajuns să le facă legea şi pe care îi suportă social“, a mărturisit sătmăreanca.

Ea nu crede că se va ajunge la conflicte între francezii de rând şi musulmanii din Paris.

Pentru cei care generalizează cred că este o revoltă împotriva musulmanilor, care nu o fac sunt revoltaţi că au murit oameni nevinovaţi. Totuși, pot să spun că mulţi au fost surprinși şi întristaţi de evenimente, fără a se ţine cont de cetăţenie, rasă, etnie. Nu cred ca va exista vreo schimbare de atitudine față de români“, a mai spus aceasta.

La Paris muncesc și polițiști sătmăreni care patrulează cu colegii francezi şi intervin în situațiile în care sunt implicați cetățeni români.  

Consecințele acestor atacuri vor duce la o protecție mai amplă nu numai asupra Franței ci la nivelul întregului continent, având în vedere faptul că s-au anunțat atacuri în Marea Britanie, Franța și Italia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.