Mărturiile unei sătmărence din Paris: “Francezii s-au cam săturat de celelalte rase care au ajuns să le facă legea”

11 ianuarie 2015 | 0 comentarii

je suis charlieSute de sătmăreni stabiliţi în Paris au trăit pe viu evenimentele din ultimele zile, de la uciderea caricaturiştilor de la Charlie Hebdo, la luările de ostatici. O sătmăreancă ce lucrează în Paris a relatat pentru PortalSM cum sunt acum lucrurile la Paris, după uciderea criminalilor.

Potrivit acesteia, panica din ultimele zile s-a calmat. Musulmanii nu sunt priviţi foarte bine după aceste acţiuni, dar nici înainte nu erau.

Pot spune cu siguranţă că francezii s-au cam săturat de toate celelalte rase şi etnii care au ajuns să le facă legea şi pe care îi suportă social“, a mărturisit sătmăreanca.

Ea nu crede că se va ajunge la conflicte între francezii de rând şi musulmanii din Paris.

Pentru cei care generalizează cred că este o revoltă împotriva musulmanilor, care nu o fac sunt revoltaţi că au murit oameni nevinovaţi. Totuși, pot să spun că mulţi au fost surprinși şi întristaţi de evenimente, fără a se ţine cont de cetăţenie, rasă, etnie. Nu cred ca va exista vreo schimbare de atitudine față de români“, a mai spus aceasta.

La Paris muncesc și polițiști sătmăreni care patrulează cu colegii francezi şi intervin în situațiile în care sunt implicați cetățeni români.  

Consecințele acestor atacuri vor duce la o protecție mai amplă nu numai asupra Franței ci la nivelul întregului continent, având în vedere faptul că s-au anunțat atacuri în Marea Britanie, Franța și Italia.

Etichete: , , , ,

Categorie: Locale

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Pinterest