Ultima actualizare: azi, 12:35

Locale

Mihai Eminescu, comemorat la Satu Mare

depunere coroane Mihai Eminescu (34)La împlinirea a 165 de ani de la naștere, poetul național al românilor, Mihai Eminescu, a fost comemorat și sărbătorit astăzi, 15 ianuarie, la Satu Mare. Statuia sa, din fața Colegiului Național Mihai Eminescu a fost locul de întâlnire al celor care îi apreciază opera. Reprezentanți ai culturii sătmărene, scriitori, poeți, oficialități, preșcolari, elevi și iubitori de poezie au depus coroane și au recitat poezii în memoria lui Eminescu.

Un prim eveniment, pregătit ca să marcheze ziua poetului Mihai Eminescu, a avut loc în sala multimedia a Bibliotecii Județene Satu Mare. Elevi ai Școlii Gimnaziale Ion Creangă și preșcolari de la Grădinița nr. 33 au recitat poezii și au cântat melodii pe versurile marelui poet. De asemenea aceștia au prezentat schițe biografice ale poetului Eminescu și planșe tematice ”Eminescu – Luceafărul, Eu – o mică stea”. La finalul momentului literar artistic, directoarea adjunctă a Bibliotecii Județene, Paula Horotan, i-a felicitat pe copii și le-a oferit câte o diplomă de merit.

Ziua lui Mihai Eminescu a fost comemorată astăzi și de poeții și scriitorii sătmăreni, aceștia întâlnindu-se la statuia marelui poet, au depus o coroană în memoria lui și au recitat poezii. În cadrul acțiunii, unul dintre scriitori l-a pomenit pe regretatul poet sătmărean, Ion Bala, menționând că și-a dorit să sărbătorească această zi memorabiă. După momentul comemorativ, cei prezenți au intrat în incinta Colegiului Mihai Eminescu, unde au fost întâmpinați cu poezii, cântece și cele mai frumoase cuvinte alese în amintirea poetului național Mihai Eminescu. Acțiunea a fost organizată de profesorii și elevii din cadrul colegiului.

Tot astăzi, Primăria Oraşului Ardud şi Casa de Cultură “Dr. Augustin Mircea”, în colaborare cu Liceul Tehnologic Ardud, au organizat manifestări aniversare lui Mihai Eminescu. Sărbătoarea a avut loc în parcul central, la bustul poetului nepereche.

Desigur, din program, nu au lipsit depunerile de coroane şi muzica folck interpretată de Georgiana Govor şi Octavian Bud.

La sărbătoarea eminesciană de la Ardud au participat atât localnici, cât și elevi ai Liceului tehnologic și oameni de cultură.

Un comentariu

  1. Vasile Conioşi-Mesteşanu Răspunde

    In ianuarie, il aniversam, in iunie il vom comemora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.