Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Nilda Preda Târnoveanu este noul președinte al Tribunalului Satu Mare

nilda preda tarnoveanuTribunalul Satu Mare  informează că în data de 11 decembrie 2014 Plenul Consiliului Superior al Magistraturii,prin Hotărârea nr. 1358  a validat rezultatele concursului pentru numirea în funcţii de conducere a judecătorilor la curţi de apel, tribunale şi judecătorii, desfăşurat în perioada 12 septembrie – 4 decembrie 2014.

Judecător Nilda Preda Târnoveanu a fost investită în funcţia de Preşedinte al  Tribunalului Satu Mare, cu un mandat de trei ani, pentru  perioada 1 ianuarie 2015 – 1 ianuarie 2018.

 La Tribunalul Satu Mare funcţia de preşedinte a devenit vacantă la data de 01.01.2015, dată de la care a expirat mandatul judecătorului Rodica Grosoş Maxim

 Nilda Preda Târnoveanu a urmat cursurile Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti, iar de la absolvire, respectiv din anul 1992  a ocupat funcţia de judecător  la Judecătoria Carei fiind apoi transferată, în anul 1994, la Judecătoria Satu Mare.

În anul 1997 a promovat ca judecător la Tribunalul Satu Mare şi în acelaşi an a fost detaşată în funcţia de vicepreşedinte la Judecătoria Satu Mare până în 2000. Din anul 2000 şi până în martie 2005 a fost judecător la Tribunalul Satu Mare, iar începând cu 

această dată şi până în martie 2010 a fost preşedintele Judecătoriei Satu Mare.

Din iunie 2010 funcţionează din nou ca judecător în cadrul Tribunalului Satu Mare, iar din luna iulie 2010 până în decembrie 2014 a ocupat funcţia de vicepreşedinte al  Tribunalului Satu Mare.

Reamintim că numirea în funcţii de conducere, preşedinte şi vicepreşedinte la instanţe se face numai prin concurs sau examen organizat la nivel naţional de către Consiliul Superior al Magistraturii, prin Institutul Naţional al Magistraturii în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor si procurorilor precum şi a Hotărârii Plenului CSM nr. 320 din 27 aprilie 2006 pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi desfăşurare a concursului sau examenului pentru numirea în funcţii de conducere a judecătorilor şi procurorilor, cu modificările şi completările ulterioare.

Mandatele pentru funcţia de preşedinte şi vicepreşedinte, în sistemul de justiţie au o durată de trei ani cu posibilitatea reinvestirii o singură dată, dar tot pe bază de examen sau concurs, organizat în condiţiile de mai sus.

Sursa: Tribunalul Satu Mare

3 comentarii

  1. marco Răspunde

    Bafta doamna Nilda..sper ca in mandatul dumneavoastra sa se renunte la “Practica Judiciara”si sa dati dreptate oamenilor care au fost neindreptatiti abuziv de statul roman!sa renuntati la sintagma “te lupti cu statul ai pierdut sigur”..

  2. Cetatean Răspunde

    Intr-un domeniu atat de important exprienta isi spune cuvantul. Succes in postura noua de mare responsabilitate.

  3. cititorul Răspunde

    Mult succes,la multi ani,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.