Ultima actualizare: azi, 21:29

Sănătate

Obiceiul prost care omoară de două ori mai mulți oameni decât obezitatea

sedentarismSedentarismul ar putea cauza, în Europa, de două ori mai multe decese decât obezitatea, sugerează un studiu realizat pe parcursul a 12 ani asupra a peste 300.000 de persoane.

Potrivit unor cercetători de la Universitatea Cambridge, în jur de 676.000 de decese sunt cauzate în fiecare an de lipsa de activitate, comparativ cu 337.000 de decese cauzate de greutatea în exces.

Ei au ajuns la concluzia că cel puțin 20 de minute de mers pe jos în ritm vioi ar avea beneficii substanțiale pentru toate persoanele, indiferent de greutatea pe care o au.

Obezitatea și lipsa de activitate sunt strâns legate. Cu toate acestea, este cunoscut faptul că persoanele slabe au un risc mai mare de a avea probleme de sănătate dacă sunt inactive, iar persoanele obeze care fac exerciții au o sănătate mai bună decât cele care nu fac acest lucru.

Studiul, publicat în American Journal of Clinical Nutrition, a încercat să distingă pericolele relative pe care inactivitatea și obezitatea le presupun pentru sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.