Ultima actualizare: azi, 12:11

Publicitate

Olimpia Satu Mare valorează 3 milioane de euro

olimpia sebis (260)Investiţiile majore făcute de conducerea echipei fanion a judeţului Satu Mare au rezultat într-o creştere semnificativă a cotei de piaţă a lotului de jucători. În acest moment, conform celui mai important site de specialitate în domeniu (www.transfermarkt.de), lotul echipei Olimpia Satu Mare valorează 3,05 milioane de euro, o cotă foarte bună pentru o echipă din eşalonul secund din România. Astfel, Olimpia Satu Mare ocupă locul 4 într-un clasament al valorii loturilor din seria a II-a a Ligii 2, fiind devansată de ACS Poli Timişoara, Metalul Reşiţa şi CS Mioveni. Pe ultima dintre acestea, Olimpia a reuşit să o invingă cu scorul de 1-0 în ultimul meci oficial al anului 2014.

Cel mai valoros jucător al Olimpiei este fundașul stânga, Adrian Sălăgeanu, fost campion al României cu Oțelul Galați in 2011, proaspăt revenit în lotul echipei de pe Someș. Conform siteului de specialitate, acesta valoarează 300.000 de euro. Pe un loc doi foarte apropiat se află tânărul mijlocaşul de 20 de ani transferat în această vară de la FC Bihor Oradea, Ovidiu Bic. Acesta este evaluat la 250.000 de euro şi sunt şanse foarte mari ca această cotă să crească, dacă şi echipa va avea performanţe şi dacă va mai fi convocat la trialurile organizate de selecţionerii naţionalelor de juniori.

Pe locurile trei şi patru se află doi titulari din defensiva galben-albastră, fundaşul central Valter Heil şi fundaşul de bandă Dumitru Muntean. Fiecare valorează 225.000 de euro şi au fost titulari în majoritatea partidelor din acest tur de campionat, cu prestaţii foarte bune. În trecut, Valter Heil a făcut parte din lotul echipei FC Vaslui, în perioada când aceasta concura pentru primele poziţii ale Ligii 1.

În continuare, lista jucătorilor, din punct de vedere al valorii, este completată de Robert Villand (cotat la 200.000 de euro), Alexandru Boştină (tot 200.000 – între timp Olimpia renunţând la serviciile acestuia), tânărul portar Iulian Trip-Anca (175.000), Florin Mureşan și Cosmin Iuhas (amândoi cu câte 150.000), Marius Burlacu, Vlad Bujor, Marius Şuta (fiecare cu 125.000).

Următorii 4 jucători, valorează fiecare câte 100.000 : Istvan Schwarzkopf, Mihai Onicaş, Maximiliano Laso şi Romario Rus, urmaţi de Daniel Feier şi Marius Ioniţă, ambii valorând câte 75.000. Topul este închis de 4 jucători ale căror valoare este estimată la 50.000 de euro : Marius Bălău, Bogdan Faur, Adrian Micaş şi Bogdan Apostu.

Din câte se poate vedea, valoarea lotului este certă, iar în aceste condiţii pretenţiile publicului sătmărean ca echipă să prindă măcar un loc de play-off sunt îndreptăţite. Rămâne doar ca jucătorii să se ridice la nivelul valorii echipei şi să ducă mai departe istoria acestui club, spre culmi mai înalte.

Ca şi o comparaţie, este necesar să precizăm că echipele din subsolul clasementului Ligii 1 din România au o valoare a lotului de 5-6 milioane de euro, astfel încât în eventualitatea unei promovări am avea parte de dueluri cu echipe similare pentru menţinerea în primul eşalon. În puţine cazuri, rezultatul unui meci într-o competiţie din România este dictat de valoarea lotului, de cele mai multe ori diferenţa este făcută de dăruirea jucătorilor, de ambiţia şi de determinarea lor. Poate aici trebuie să facem cele mai importante investiţii.

 

13 comentarii

  1. un votant inselat Răspunde

    dragi redactori , va itreb fumati cinepa in redactia dumneavoastra??? cu 2 milioane se vinde clubul RAPID cu tot cu jucatori , fumati macar ceva de calitate, auzi 3 milioane, doamne fereste

    • Berky Răspunde

      2 milioane stolul de ci.o.ro.i si alte 20 datorille bulibasei care e la puscarie ?

      Daca valora 2 milioane de euro, Rapid era cumparat demult, proasta tatii.

  2. gutza, babutza Răspunde

    Ba, io de ce nu-s cotat de http://www.transfermarkt.de? Daca getafe si-o vandut antrenorul, noi de ce nu putem vinde conducatorul? Chiar daca nu ma vrea nimeni? Nici macar satmarenii!

  3. adrian Răspunde

    Investitiile majore facute de conducere…
    Ma faceti sa rad…
    Cu cat va platesc astia pe articol ?

  4. Messi Răspunde

    Cine a facut evaluarea?? Ioan Cîmpean ?Sigur era treaz ?L-a adus pe Gardos si nu stim noi?

  5. pintea ioan Răspunde

    Poate trei miloane de …..o evaluare de toata jena ,da chiar asa de toata jena o ajuns acest ziar??????

  6. tipografia somesul Răspunde

    Babut si cimpan zica ca is din desene animate se fac de rusine si voi ziaristii pntr 2lei le faceti pe plac

  7. Coiucoi Răspunde

    Frate ,vindeti clubu asta valoros si cumparati Hotelu Dacia!Imposibil sa nu gasiti vreun seic sa cumpere minunea asta de club!

  8. Dexter Răspunde

    Obositii astia sunt supra-evaluati, in plm.
    Isi iau banii degeaba, management de cacat.

    Mai bine joaca cu juniorii!!!

  9. vapor esuat Răspunde

    niste epave de fotbalisti niste epave de conducatori

  10. Caragiale Răspunde

    Un conducator cand transferam ?

  11. Koka Laru Răspunde

    Valoarea clubului ar putea fi de trei milioane daca tinem cont de faptul ca Laso e conational cu Messi iar asta ii creste valoarea(iar daca are si un autograf de la el,atunci e si mai valoros!) insa un lucru e sigur:fara Gavrilescu au pus-o rau de tot bietii “ultrasi”!!Cand treci pe langa stadionul Olimpia persista un miros urat de Liga a III a…Poate chiar IV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.