Peste 130.000 de participanți la acțiunile Centrului de Creație Satu Mare

27 ianuarie 2015 | 14 comentarii

Robert Laszlo, Adrian Stef (4)Directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Robert Laszlo, alături de președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, a prezentat astăzi într-o conferință de presă un scurt bilanț al activității instituției de cultură pe anul 2014. Peste 130.000 de participanți au fost la acțiunile Centrului de Creație în cursul anului trecut, conducerea instituției susținând că se poate spune că ”unul din trei sătmăreni a participat la o activitate a Centrului de Creație”.

Centrul de Creație are 15 angajați care au menirea de a coordona și îndruma activitatea așezămintelor culturale din județ, de a realiza programe de educație permanentă cu instituții de specialitate din țară și străinătate, de a iniția și sprijini programe de promovare a obiceiurilor și tradițiilor populare.

Conform graficului prezentat, anul 2014 s-a arătat un an fructuos pentru instituție, fiind primul an în care Centrul de Creație a avut venituri proprii în valoare de peste 16.000 lei. Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale a continuat organizarea câtorva evenimente cu tradiție în județul Satu Mare, exemplificând aici Sâmbra Oilor, Festivalul Oțeloaia, Festivalul Naționalităților de la Bogdand, Danțu la șură din Soconzel, Danțu Mânânțăilor, Festivalul Primăvara Artelor, evenimente care atrag atenția asupra tinerelor talente sătmărene, a tradițiilor și obiceiurilor care au deja o identitate în județul nostru.

În anul 2014 s-au inițiat și organizat și alte festivaluri folclorice cum ar fi Festivalul “Rozmarin la colțu mesii”, dar și o întâlnire inedită a pasionaților de autoturisme Dacia care s-a finalizat cu inaugurarea unui club românesc Drum Bun din Cracovia.

Tânărul director Robert Laszlo a reînființat cenaclul Alfazet care cuprinde tineri creatori, interpreți și iubitori ai istoriei și civilizației. Centrul Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare are o bună colaborare cu instuțiile de cultură din Zakarpatia (Ucraina) soldată cu diverse manifestări culturale, donații de cărți românești pentru universitatea din Ujgorod, inițiind și semnarea unor parteneriate dintre școlile sătmărene și cele din Ucraina.

Dacă în anul 2014 s-a inaugurat Galeria de Arte a Centrului de Creație, obiectivele pe 2015 sunt renovarea și mansardarea sediului instituției, realizare de busturi dar și achiziționarea unei stații de amplificare și a unui microbus.

Etichete: , , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (14)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. Sbion05 spune:

  Pui rahitic de Avicola + fustangiu notoriu. A divortat fust.. de Ramona Stef?

 2. mihai spune:

  Dar cu ce dovedește acest număr umflat? S-au l-au umflat precum devizele de cheltuieli de la centru?

 3. prof spune:

  Ptr. Mihai
  : ” s-au” l-au umflat? Cred că are dreptul să scrie pe subiect, un om care se pricepe, nu un semianalfabet!

 4. Petre Muresan spune:

  Unde dracu au fost 130.000 de participanti ? Poate la nuntile unde am cantat !!!!

 5. satmarean spune:

  Sunt un tip ce reșapează anvelope, invidios și incult! Atâta pot, ațâța scriu, număra-v-as trecătorii de la festivalul trotuarelor!

 6. Somesanul spune:

  dragule comentator de la anvelope, sau mai bine zis de pe trotuar!

  v-as recomanda sa participati la manifestarile acestei institutii, si veti vedea cat de multe persoane participa la evenimentele lor. Nu doar satmareni ci si din tara, cat si din strainatate.

 7. Detoxifiat spune:

  Pui rahitic de Avicola (Robert Laszlo) si mare crei (Adrian stef).

 8. toxic spune:

  Oare plouă încă la Cluj? Oare Ramona nu mai are procese de scrie atâtea comentarii? Griji de IP că vine urgia și blestemul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest