Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

Prefectul cere firmelor de utilități să-și coreleze lucrările pe domeniul public

sedinta prefectura, Eugen Avram,  (10)Prefectul Eugeniu Avram i-a convocat astăzi la o întâlnire pe primarii oraşelor şi comunelor dar şi pe reprezentanţii instituţiilor care furnizează utilităţi pentru a discuta despre planurile pe care le au în acest an. Prefectul a cerut, acolo unde este posibil, corelarea lucrărilor firmelor Electrica, E.On Gaz şi Apaserv, astfel încât deranjul pentru populaţie să fie minim şi să nu fie cazuri când aceste firme fac săpături după modernizarea unor drumuri.

În intervenţia sa, primarul Dorel Coica a spus că în Satu Mare se lucrează haotic. „Vreau ca în Satu Mare să nu se mai lucreze haotic, în sensul că noi facem lucrări, după care vine Apaserv, Electrica şi E-On Gaz şi sparge trotuarele. Doresc să ne punem toţi de acord în această privinţă” , a spus primarul.

În cadrul întâlnirii și-au mai spus problemele și ceilalți primari, solicitând intervenția prefectului Eugeniu Avram în cazurile speciale. Astfel, primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, a cerut sprijinul prefectului în unele probleme apărute la centura de ocolire. El dorește să aibă o întrevedere cu Compania de Autostrăzi și Drumuri Naționale, care derulează investiția, pentru a vedea ce mai este de făcut, cu atât mai mult cu cât trebuie mutați mai mulți stâlpi care alimentează cu energie electrică întregul Carei. Edilul a afirmat că în acest an se vor efectua săpături pe 72 de străzi din Carei.

Totodată, primarul orașului Tășnad, Vasile Mitrașca, a cerut sprjiniul prefectului în problema implementării proiectului drumului spre Marghita, ce a ajuns în impas din cauza unui proiectant din Bihor. În ciuda nenumăratelor adrese trimise pentru rezolvarea problemei, ca urmare a faptului că proiectul nu a fost bine întocmit, proiectantul nu a reglementat situația, astfel că proiectul, ce vizează modernizarea a șapte km de drum între Tășnad și limita de județ spre Bihor este în pericol să nu se mai facă. Primarul ar dori ca întâi să se realizeze canalizarea pe strada respectivă și apoi asfaltarea, dar nu găsește un partener în proiectant.

sedinta prefectura, Eugen Avram,  (12)

De asemenea, el a ridicat problema proiectului de modernizare a stației de epurare din oraș, ce ar trebui finalizată până în 15 aprilie, dar nici nu au început lucrările din cauza faptului că firma care a câștigat licitația, 3T Construct, are probleme financiare. Această firmă este în urmă și cu lucrările de la stațiile de epurare din Satu Mare și Ardud.

Profectul și-a notat toate problemele și urmează să stabilească întâlniri cu factorii responsabili pentru rezolvarea lor.

4 comentarii

  1. ilie Răspunde

    D-le prefect daca stai langa Coica te prosresti si d●ta de tot ,primarul a distrus orasul si el a vina pe firme ,omul asta este un neobrazat fara margini crede ca mai ia voturi in Satu Mare lumea il detesta pe oltean.la puscarie cu voi coruptilor din PSD.

  2. dan Răspunde

    Coica cel mai bun primar din toate anotimpurile.

  3. maria Răspunde

    Da asa este, Coica ne beleste de bani pe toti.

  4. vasi Răspunde

    Avem un oras curat plin de gropi si noroi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.