Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Prefectul vrea o simulare pentru a vedera cum intervin autorităţile în caz de urgenţă

exercitii demonstrative jandarmi (29)Prefectul Eugeniu Avram a anunțat astăzi că se va organiza în acest an o simulare în caz de urgență, la care va participa Werner Kessler, un trainer cu o vechime de peste 20 de ani în asistență de urgență.

Anunțul a fost făcut după o întâlnire cu lectorul Warner Kessler, care a prezentat filmul unei simulări în caz de calamitate, respectiv o explozie concomitentă a trei mașini.

Potrivit prefectului, trainerul a oferit informații cu privire la organizarea unui astfel de exercițiu, la gestionarea situaților de urgență și procedurile de corectare a exercițiului. Mai mult, susține că Warner Kessler are experiență de 25 de ani în acest domeniu și mereu a găsit câte o greșală la fiecare exercițiu.

Ținând cont de ceea ce a prezentat lectorul, prefectul susține că Satu Mare este pregătit pentru asemenea intervenție dar va solicita  mult mai multe exerciții de simulare pe toate riscurile care sunt evaluate la nivel de județ și la care va participa și Werner Kessler.

”Cred și consider că prin organizarea acestor exerciții de simulare ne putem pregăti mult mai bine și nu numai prin proceduri scriptice discutate într-o sală de ședință sau evaluare făcută numai scriptic”, a declarat Eugeniu Avram.

Un comentariu

  1. cetatean Răspunde

    Jutetul este in dificultate la o simpla zi cu ninsoare !
    Dar totusi suntem pregatiti in caz de calamitati sau alte situatii neprevazute.
    Problema este ca nu avem specialisti.
    Dupa un curs sau o carte citita nu se poate rezolva o situatie delicata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.