Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Prefectura Satu Mare va relua lucrările la sediul de pe Cuza Vodă

sediu prefectura satu marePrefectura Satu Mare va relua, cel mai probabil în acest an, lucrările pentru construirea sediului proiectat pe str. Cuza Vodă, lângă Inspectoratul de Poliţie Judeţean.

Prefectul Eugeniu Avram a declarat astăzi că guvernul a alocat suma de 1,8 milioane lei pentru lucrări la această clădire şi speră să înceapă execuția în acest an, în ciuda tuturor piedicilor puse de anumite persoane.

Eugeniu Avram a spus că Prefectura și instituțiile subordonate îşi desfăşoară activitatea în condiţii improprii, şi doreşte ca în ultimul trimestru al acestui an să fie reluate lucrările propriu zise, până atunci fiind nevoie de efectuarea unei noi expertize a scheletelor din beton existente, şi reluarea autorizării.

Prefectura va merge pe proiectul întocmit în anul 2007, și prevede înființarea unui ghișeu unic pentru cetățeni unde să fie și serviciile de permise, pașapoarte, înmatriculări auto.

Reprezentantul Guvernul speră ca investiția să fie finalizată în trei ani, și dorește accesarea unui proiect european, probabil prin programul de cooperare transfrontalieră, pentru dotarea clădirii. De asemenea, prefectul dorește amenajarea unui centru de comandă pentru situații de urgență.

Lucrările de pe Cuza Vodă au început în anii 1990, dar au fost abandonate în anul 1996.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.