Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Radu Ciobanu, câștigător al concursului de idei “Statuia Ion I.C. Brătianu”, Oradea

radu ciobanu sculptor (1)Concursul de idei “Statuia Ion I.C. Brătianu”, organizat de Primăria Oradea a fost câștigat de artistul sătmărean Radu Ciobanu. Statuia va fi inaugurată pe data de 20 august, ziua în care s-a născut Ion I.C. Brătianu și va fi amplasată în parcul Ion I.C. Brătianu  din Oradea.

Aleşii orădeni au votat, ieri, cu unanimitate de voturi, care dintre modelele prezentate de către artiştii români vor prinde viaţă pentru a-l reprezenta pe Ion I. C. Brătianu.

Zilele trecute membrii comisiei pentru jurizarea lucrărilor înscrise la concursul de idei “Statuia Ion I.C. Brătianu”, organizat de Primăria Oradea, au stabilit câștigătorii celor trei premii, iar ieri, aleşii locali, reuniţi în şedinţă de Consiliu au desemnat, dintre primele trei machete premiate, câştigătorul concursului. Astfel, consilierii au decis ca modelul propus de către Radu Ciobanu este cel agreat.

Pentru realizarea statuii au fost înregistrate douăzeci și două de lucrări, din care două au participat și la prima sesiune. La prima sesiune, cea din septembrie a concursului, nu a fost desemnat niciun câștigător. Criteriile care au stat la baza jurizării au fost: încadrarea în tema de concurs, originalitatea demersului artistic, mesajul transmis și posibilitatea celei mai bune încadrări în ambient.

Comisia a decis că pe primele trei locuri s-au situat următoarele lucrări: locul I a fost obţinut de lucrarea cu codul de identificare BG 27386, autor Radu Ciobanu, din Satu Mare (695 de puncte) – premiu, echivalentul în lei la cursul de azi al sumei de 2.000 euro, impozabili; locul II – lucrarea cu codul de identificare GT 91357, autor Gheorghe Tănase din București (598 de puncte) – premiu, echivalentul în lei la cursul de azi al sumei de 1.500 euro, impozabili; locul III – lucrarea cu codul de identificare MM 26574 – autor Marius Mureșan din Recea, jud. Maramureș (565 de puncte) – premiu, echivalentul în lei la cursul de azi al sumei de 1.000 euro, impozabili. Decizia finală le-a revenit însă consilierilor locali, care au mers tot pe mâna Comisiei, alegând tot locul I, adică lucrarea lui Radu Ciobanu. 

Sursa: crisana.ro

2 comentarii

  1. satmarean Răspunde

    Felicitari!

  2. Star Răspunde

    Felicitari , din nou!
    Dom’ profesor si discipolii lui au facut busturi deosebite in SM, si in tara!Busturi ale personalitatior partidelor care au facut istorie si care au facut ceva pt.Romania.
    N-am vazut vre-un bust ale unor personalitati sustinatoare curentului PSD..
    Oare de ce?’Nexam istorie’?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.