Ultima actualizare: azi, 11:07

Locale

Satu Mare – în topul oraşelor cu cele mai ieftine apartamente vechi

satu mareAnul 2015 va fi unul bun pentru sectorul imobiliar din Romania, sunt de părere specialiștii în domeniu, iar prețurile se vor menține, în mare parte, la același nivel ca în 2014. Excepție ar putea face prețurile apartamentelor vechi care ar putea înregistra unele scăderi. În topul oraşelor cu prețul apartamentelor vechi de două camere, Satu Mare se clasează pe locul cu cel mai scăzut preț, conform unei analize făcută de Gândul.

Cele mai ieftine locuințe, raportându-ne la prețul pe metru pătrat util, sunt cele din Satu Mare. Potrivit lui Alin Costin, specialist din domeniul imobiliar, proprietarii locuințelor cer între 350 – 550 pe metru pătrat în cazul apartamentelor vechi aflate în așa-numitele blocuri comuniste. Astfel, trebuie să plătești 17.500 – 27.500 de euro dacă vrei sa îți cumperi o astfel de locuință cu o suprafață de 50 de metri pătrați.

Cu prețul cel mai mare și fruntaș în top este Bucureștiul, pentru un apartament vechi cu două camere, cumpărătorii trebuie să scoată din buzunar nu mai puțin de 52.650. Pe locul al doilea în topul oraselor unde pretul apartamentelor vechi de doua camere este cel mai ridicat la început de 2015 se afla Cluj-Napoca. Un astfel de apartament, cu o suprafață utilă de 50 de metri pătraţi, costă aici cu doar 600 de euro mai puțin decât în București, respectiv 52.050 de euro.

Timișoara, Constanta şi Braşov sunt, de asemenea, oraşe scumpe. Metrul pătrat în cazul apartamentelor vechi ajunge să fie evaluat la 852 de euro, respectiv la 848 de euro şi la 842 de euro. Următoarele locuri sunt ocupate de Craiova, Galaţi, Târgu Jiu, Sibiu şi Iaşi.

La polul opus se află orașul Alexandria, unde poți cumpăra un apartament vechi, aflat într-un bloc construit înainte de anul 1990, cu doar 22.450 de euro, cât o garsonieră confort 1 în București în cartiere precum Berceni sau Drumul Taberei. Cu prețuri cuprinse între 23.000 de euro şi 23.250 de euro poţi să cumperi un apartament cu o suprafaţă de 50 de metri pătraţi într-un bloc vechi din Drobeta-Turnu Severin, Târgoviste, Giurgiu, Reșița și Arad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.