Ultima actualizare: azi, 20:25

Locale

Simona Halep se va confrunta în China cu o jucătoare ce are origini sătmărene

Simona HalepSimona Halep se va confrunta mâine, în finala de la Schezhen cu jucătoarea Timea Bacsinszky, fiica unui antrenor de tenis cu origini în Satu Mare.

Tatăl jucătorei de tenis Timea Bacsinszky, adversara lui Simona Halep în finala de la Shenzhen, este sătmărean. Numele lui este Igor Bacsinszky, s-a născut în Satu Mare și a fost campion al României la tenis.

Născut în data de 22 august 1947, Igor Bacsinszky și-a început cariera încă de la 5 ani, când a luat în mână prima rachetă de tenis. La 13 ani a fost declarat cel mai bun tenisman sătmărean și nu avea rival  la categoria lui de vârstă.

În anul 1978, la vârsta de 31 de ani, Igor Bacsinszky a fugit din țară pentru a se stabili în Ungaria. Trei ani mai târziu, acesta s-a căsătorit cu unguroaica Suzanne și împreună s-au mutat definitiv în Elveția, acolo unde în 1989 avea sa vină pe lume Timea.

Igor Bacsinszky s-a apucat de antrenorat în anii ’80, iar în 2002 a fost declarat cel mai bun antrenor de tenis al Elveției. A fost omul care i-a îndrumat primii pași în tenis fiicei sale, pe care a antrenat-o până la vârsta de 15 ani.

Antrenorul sătmărean își va vedea fiica jucând, mâine, în finala de la Shenzhen cu jucătoarea Simona Halep. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.