Ultima actualizare: azi, 20:25

Locale

Țigări de contrabandă descoperite în recipiente din plastic

DSC_0137Polițiștii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Halmeu au descoperit și ridicat în vederea confiscării cantitatea de 950 pachete țigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 4.300 de lei, pe care un sătmărean le-a ascuns în mai multe recipiente din plastic.

În data de 21 ianuarie 2015, în jurul orei 18:00, la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, jud. Satu Mare s-a prezentat, pentru a intra în România, cetățeanul român Vasile B., în vârstă de 26 de ani, domiciliat pe raza jud. Satu Mare, cu un autoturism marca Volkswagen.

Existând suspiciuni că transportă ţigări de provenienţă ucraineană echipa comună formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali au decis să efectueze un control amănunţit asupra autoturismului.

După ce şoferul a parcat maşina în zona destinată controlului, acesta crezând ca nu este observat de către lucrătorii din punct, a aruncat peste gardul perimetral două recipiente din plastic în care se aflau ţigări.

În continuare, s-a procedat la ridicarea celor două recipiente în care erau 500 de pachete ţigări şi s-a trecut la efectuarea controlului amănunţit asupra maşinii, în care au mai fost descoperite 450 pachete ţigări.

Conducătorul auto a declarat că l-a rugat un cetăţean să i le treacă prin punct, urmând să primească şi el o parte din presupusa marfă.

Drept urmare, sătmăreanul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei, ţigările în valoare de aproximativ 4.300 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul în cauză a fost reţinut de către autoritatea vamală până la plata amenzii.

Totodată, poliţiştii de frontieră i-au întocmit sătmăreanului lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la contrabandă, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Sursa: ITPF Sighetu Marmaţiei 

Un comentariu

  1. sofia Răspunde

    Vasile B.Asta e omul consilierului Cozma …Haha

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.