Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

Un tractor furat din Italia depistat de poliţiştii de frontieră

tractor furatPoliţiştii de frontieră din cadrul STPF Satu Mare – ITPF Sighetu Marmaţiei au depistat un tractor, în valoare de 30.000 de euro, care figurează ca fiind furat din Italia din anul 2011.

Ieri 15 ianuarie, la nivelul STPF Satu Mare s-a desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii traficului internaţional cu utilaje furate din străinătate.

Astfel, în jurul orei 13.00, poliţiştii de frontieră au depistat pe raza localităţii Bercu, jud. Satu Mare, la domiciliul cetăţeanului român C. Sandor-Csaba de 44 de ani, un tractor marca Deutz-Fahr, despre care existau date că ar fi furat din străinătate.

Conform prevederilor legale în vigoare, s-a procedat la efectuarea unui control asupra utilajului şi s-a constatat lipsa placuţei de identificare, precum şi modificări vizibile a seriei de şasiu în scopul ascunderii seriei reale.

Totodată, în urma verificărilor în bazele de date s-a constatat că tractorul, în valoare de 30.000 euro, figura ca fiind furat din Italia din anul 2011.

Sătmăreanul a declarat lucrătorilor noştri că a cumpărat tractorul din jud. Bihor de la un cetăţean italian contra sumei de 28.000 de euro şi că nu ştia că utilajul face obiectul unei infracţiuni de furt.

Drept urmare, în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăinuire la furt şi fals material în înscrisuri oficiale, iar utilajul în cauză a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră până la finalizarea verificărilor.

Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, la final urmând a fi luate masurile legale ce se impun.      

Sursa: STPF Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.