Ultima actualizare: azi, 15:14

Sănătate

Alimente toxice pe care le ai în bucătărie

quinoaAnumite alimente sănătoase pot cauza probleme grave de sănătate, dacă sunt consumate în exces. Vezi cele mai toxice produse pe care le ai în bucătărie.
 
Nucșoara este un condiment delicios, dar când consumi prea multă, devine periculoasă. Conține miristicină, o substanță care provoacă halucinații, amețeli, transpirații și dureri de cap. Efectele pot dura câteva zile, iar în unele cazuri, prea multă nucșoară poate provoca decesul.
 
Merele
 
Merele sunt foarte bune pentru sănătate, dar dacă le mănânci cu tot cu semințe, s-ar putea să ai probleme grave. Conțin amigdalină, o substanță care se transformă în acid cianhidric și provoacă vomă și amețeli, când este consumată în cantități mici, și insuficiență renală și comă, atunci când mănânci multe. Nu îți face griji dacă înghiți câteva semințe, pentru că organismul tău le va face față. La fel de periculoși sunt și sâmburii de prune, piersici, cireșe, pere și caise.
 
Cartofii
 
Cartofii sunt delicioși și ușor de preparat, dar dacă sunt vechi și își schimbă culoarea, ar trebui să îi arunci. În acest caz. Conțin solanină, o substanță ce poate cauza disconfort gastrointestinal, halucinații, paralizie și chiar moarte.
 
Quinoa
 
Quinoa este un super aliment, dar dacă nu o speli, înainte să o consumi, te poți alege cu dureri abdominale și disconfort.
 
sursa: unica.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.