Ultima actualizare: azi, 12:11

Locale

Calendarul și metodologia de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2015-2016

invatamant primarMetodologia de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2015-2016, precum și calendarul aferent, au fost aprobate prin Ordinul ministrului educației și cercetării științifice în data de 5 februarie 2015.

Pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare www.satmar.ro , în cadrul rubricii ”Înscrierea în învățământul primar 2015”,  sunt postate următoarele informaţii: Metodologia de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2015-2016, Calendarul înscrierii în învăţământul primar pentru anul școlar 2015-2016, circumscripţiile şcolare ale unităţilor de învăţământ.

Părinţii ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2015 inclusiv au obligaţia de a înscrie copiii în învăţământul primar în clasa pregătitoare, în conformitate cu prevederile legii. 

Pentru înscrierea în învățământul primar este necesară evaluarea psihosomatică în cazul următoarelor categorii de preşcolari:

– copii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2015 inclusiv, pentru a intra în clasa pregătitoare;

– copii care împlinesc 6 ani după data de 31 decembrie 2015 şi ai căror părinţi doresc înscrierea lor în clasa pregătitoare;

– copii care împlinesc vârsta de 7 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2015 inclusiv, pentru a intra în clasa I.

Părinţii pot ridica formularul de cerere prin care solicită evaluarea psihosomatică a copilului de la grădiniţa la care acesta este înscris. Pentru copiii care nu au frecventat grădinița sau se reîntorc din străinătate se poate ridica formularul de cerere de la CJRAE Satu Mare (situat în incinta Inspectoratului Şcolar Judeţean). 

Luni, 16 februarie, pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare şi la fiecare grădiniţă din judeţ, va fi afişată repartizarea copiilor la centrele de evaluare psihosomatică. Această evaluare se va desfăşura în perioada 17 februarie – 11 martie, în intervalul orar 10-18.

În perioada 16-27 februarie, în grădiniţe se vor organiza întâlniri pentru informarea și consilierea părinților copiilor care vor fi cuprinşi în învăţământul primar în anul şcolar 2015-2016. De asemenea, între 18 şi 26 februarie, în fiecare unitate de învăţământ în care există clasă pregătitoare se va organiza „Ziua porţilor deschise“, zi în care părinţii şi copiii pot vizita şcoala în care doresc înscrierea. 

Procedura de înscriere în clasa pregătitoare

În perioada 23 februarie – 13 martie părinţii vor completa, online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor, cererile-tip de inscriere. Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învăţământ la care părinții solicită înscrierea copiilor se va realiza zilnic, în intervalul orar 8 – 20 (luni-vineri), respectiv 9 – 13 (sâmbăta). 

Toţi copiii ai căror părinţi solicită înscrierea în clasa pregătitoare la şcoala de circumscripţie vor fi înmatriculaţi la unitatea de învăţământ solicitată. Pe locurile rămase libere se înscriu copiii care provin din alte circumscripţii şcolare în conformitate cu solicitările părinţilor şi cu prevederile Metodologiei de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2015-2016. Dacă într-o şcoală numărul cererilor de înscriere primite de la părinţi al căror domiciliu se află în afara circumscripţiei şcolare este mai mare decât numărul de locuri libere, vor fi aplicate criterii de departajare. În data de 16 februarie vor fi afişate aceste criterii, la sediile şcolilor.

În proiectul planului de școlarizare, la nivelul județului Satu Mare, sunt alocare un număr de 183 clase pregătitoare pentru cei 3439 de copii recenzați de unitățile școlare.

Părinții, sau alte persoane interesate, pot obține gratuit informații, referitoare la înscrierea copiilor în învățământul primar, apelând în perioada 16 februarie – 17 aprilie 2015, între orele 9 – 15, numărul TelVerde 0800816261.

Sursa: ISJ Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.