Ultima actualizare: azi, 12:11

Locale

Cea mai mare eclipsă solară din Europa va întuneca Pământul, luna viitoare

descărcare (5)Cea mai mare eclipsa solara din Europa in ultimii 16 ani va avea loc luna viitoare. O eclipsa care va bloca 90% din lumina solara in mai multe regiuni din Europa se va petrece luna viitoare, fiind cea mai mare din ultimii 16 ani, informeaza Daily Mail.

Evenimentul va avea loc pe 20 martie, cand orbita Lunii va trece prin fata Soarelui, aducand intuneric pe Pamant. Potrivit sursei citate, eclipsa va putea fi observata foarte bine din Marea Britanie, acolo unde Londra va mai ramane cu doar 16% din lumina solara, in timp ce Glasgow, Aberdeen sau Edinburgh vor ramane aproape in intuneric, cu 6% lumina.

Operatorii de energie electrica au avertizat ca ar putea fi intreruperi de curent pe teritoriul intregului continent, avand in vedere ca tot mai multi se bazeaza pe energia solara.

Eclipsa va avea loc in cursul diminetii si va putea fi observata partial in unele zone din Europa, Africa de Nord si Rusia, timp de 90 de minute. Nordul Scandinaviei si Insulele Feroe vor experimenta o eclipsa totala, arata sursa citata.

Ultima eclipsa solara de asemenea dimensiuni a avut loc pe 11 august 1999.

Sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.