Ultima actualizare: azi, 21:29

Locale

Cele mai rare nume de fete din România

nume rare feteCele mai rare nume de fete din Romania sunt tot mai cautate de parintii care doresc sa le puna prenume care sa-i diferentieze de toti ceilalti copii si, mai apoi, adulti pe care-i vor intalni pe parcursul vietii.

Va prezentam cele mai rare nume de fete din Romania precum si semnificatie fiecaruia!

Adal – este de originie germanica si inseamna “nobil”. Adal este unul dintre cele mai rare nume de fete din Romania, in forma sa initiala. Insa, creativitatea romanilor si dorinta de a suna bine a facut ca “Adal” sa ia o forma mai uzuala: “Adelina”.

Ingeaua – si acesta este unul dintre cele mai rare nume de fete din Romania. Ingeaua face parte din “familia” numelor din care sunt si “Inga”, “Inge”, dar si “Ines”, fiind asociat cu puritatea, cu inocenta.

Celia – este un nume de origine latina, un fel de prescurtare de la Cecilia, care inseamna “oarba” in latina.

Damaris – numele este de origine greaca, facand parte din “familia” de care apartin si “Damian”, “Damiana” sau Deneris. Numele “Damaris” este asociat in greaca cu cuvantul “vitel”.

Filofteia – este unul dintre cele mai rare nume de fete din Romania desi are origini pur romanesti! “Filofteia” inseamna “iubitoare de Dumnezeu”. 

Gervaise – provine din limba franceza si inseamna “onorabil”. Numele a devenit foarte popular dupa aparitia cartii omonime a scriitorul francez Émile Zola (cartea mai fiind intitulata si “L’Assommoir”), in 1877. 

Morana – este unul dintre cele mai rare nume de fete din Romania. Totusi, incepe “sa prinda” la parintii romani datoria melodicitatii prenumelui, in ciuda faptul ca inseamna, de fapt, “moarta” in slava, fiind zeita iernii si a mortii in mitologia slava.

Taisa – este de origine greaca si inseamna “cea care atrage privirea”.

Tabita – inseamna “gazela”, fiind originar din limba aramaica. 

Zaira – unul dintre cele mai rare nume de fete din Romania, “Zaira” este de origine araba si inseamna “printesa”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.