Coica despre groapa lui Gyuszi: Crescătorie de şobolani cu 3,8 milioane euro

24 februarie 2015 | 28 comentarii

pasajul-coposu-groapa-lui-gActualul primar, Dorel Coica, a readus în discuţie problema pasajului Corneliu Coposu, cunscută drept “Groapa lui Gyuszi”, el fiind de părere că aceasta este o “crescătoria de şobolani cu 3,8 milioane euro”.

Primarul a dorit să întrebe sătmărenii, prin intermediul presei, ce ar fi mai bine să facă în acest pasaj, să se plătească în continuare sume mari pentru deratizare sau să se găsească alte soluţii.

“Ce facem cu groapa din centru? Vă dau o temă de casă. Facem deratizare dacă vreţi. S-o lăsăm cum, în stadiul ăsta, sau să cumpăr şi eu lemn din Brazilia, via Polonia?”

“Mie mi-e uşor să punem otravă de şobolani, dar lemnul se degradează pe zi ce trece. Ar fi bine să scoatem dosarul gropii din centru, cu toate cheltuielile, cu lemn din Brazilia, factură prin Polonia şi cu pavajul adus din nu ştiu ce ţară. Ar fi bine să facem o conferinţă de presă să vedem cum s-a realizat acea minune de groapă în centru cu 3,8 milioane euro. Deci 3,8 milioane euro, atât a costat crescătoria din centru. Vreţi să o păstrăm?”

 

Categorie: Locale

Comentarii (28)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. Catalin spune:

  NU!!! Vrem sa vina Tehnic Asist, sa o umple cu bitum, sa puna roata 2raduri de borduri, iar in mijloc o fantana arteziana de 3milioane de euro!!!
  Si, era sa uit…ca tot v-a facut parcare in fata cabinetelor(peste pista de biciclisti), poate ii puneti si sa astupe gropile aparute in strazile pe care le-au asfaltat anul trecut….

 2. Ilyes Iuliu spune:

  Câteva precizări, domnule primar Coica !

  Lucrarea a costat cca. 1,7 milioane de euro, și nu 3,8, așa cum în mod repetat, domnule primar afirmaţi. Incluzând toate pavajele, iluminatul ornamental, etc. Acest lucru îl puteţi afla de la „echipa dvs.” de la investițiile și contabilitatea din cadrul primăriei.
  Lemnul este din import, dar achiziționat din țară, fiind un material des utilizat în multe alte orașe din țară și din străinătate pentru astfel de lucrări. Pentru că este unul rezistent și elastic. Cu o condiție ! Să fie întreținut periodic, așa cum trebuie se fie întreținute toate lucrările de construcții în timp : covoarele asfaltice, terenurile de joacă, anveloparea clădirilor, etc. Acest lemn trebuie lăcuit odată la 3 – 4 ani, pentru a fi protejat împotriva degradării. În primăvara anului 2012 eram pregătiți pentru o primă astfel de intervenție, la costuri apreciate la 2-3.ooo de euro. Nu s-a mai făcut. Nici în anii următori. De ce ? Ar trebui să mai scăpaţi de obsesia cu Brazilia, via Polonia.
  Șobolanii apar din când în când în multe locuri din oraș. Pentru a-i stârpi trebuie să se facă DERATIZARE. Într-o vreme o făceam anual în tot orașul, apoi, după curățirea beciurilor blocurilor din cartiere o făceam mai rar. Inclusiv aici la groapă. Fără măcar ca lumea să știe. Și șobolanii au dispărut. Dacă au reapărut, cred că vina nu aparține celor care au fost odată, ci celor care sunt acum ! Apucați-vă de deratizare!
  În ceea ce privește acea „altă destinație” pun întrebarea : dacă acum câțiva ani consilierii locali au aprobat organizarea unui concurs de soluții pentru acea alee, lansat la nivel național, proiect premiat la vremea respectivă, acum, alți consilieri vor dori să-i găseacă o altă destinație ? Pentru ce ? Ce-ar fi să dărâmați Turnul Pompierilor, că doar nu mai este de folos, și culmea, a fost și acela renovat de fostul primar !
  Și încă ceva : Acele bunuri fac parte din patrimoniul public al municipiului, iar una din sarcinile și obligațiile primarului și ale consiliului local este buna gospodărire a patrimoniului comunităţii.

 3. prostac injurator spune:

  Cătă onoare domnul ex primar âi raspunde actualului primar pein intermediul comenturilor de pe portal sm ,excelenta cale de comunicare iar rapiditatea cu care a raspuns domnul ex primar se datoreaza faptului ca verifica tot timpul daca posta i platiti de Udmr îl injură cu spor pe Coica.Ar fi multe intrebari la care ar trebui sa raspundeti domnule Iuliu dar ar trebui sa o faceti in alt cadru.

 4. satmarean spune:

  Domnule Iuliu Ilyes din pacate pentru dumneavoastra orasul a inceput sa arate altfel de cand este Coica primar,in mandatele dumneavoastră orasul a stat pe loc in afara de liceele pe care le-ați renovat cu cofinantare din bugetul local si ulterior acestea au fost inchiriate de la primarie.

 5. carol spune:

  ar trebui domnu primar sa asi bata capu si de alti ca sint multe drumuri si strazi care deabea se poate circula pe jos ca nu sint iluminate sa nu zice ca cu masina nici asa de gropile ce sint si bani pentru impozite cer

 6. vlad spune:

  Eu zic sa demolam aceasta ‘groapa’ si sa isi faca Coica clinica acolo, posibil si din banii nostri, construita si cu tehnic assist si cu 20 de angajati de la Folda si doctorii si asistentele imbracate de la ana biagini si cu vacante platite de la agentia de turism a lui Papici, curatenia asigurata de florisal si mai gasim cativa sa profite sigur sigur

 7. SATU-MARE2015 spune:

  DOMNUL PRIMAR COICA AM FOST TATI SATMARENI PROSTI CA AM PUS VOT PE DUMNEAVOSTRA ATI PROMUS MULTE MINCIUNI CE NU ATI TERMINAT BANI LUI SATMARENI ESTE FURAT CHELTUIT IN AICE IN COLO ESTE MULTE PROBLEME IN ORAS ASFALTARE CURATENIE DISCIPLINARE SCOLILE IN SATMARENI SA NU INCHIDE SI DUMNEAVOATRA IN CA AVETI ATA PIELE PE FATA SA VENITI CU GROPUL DIN CENTRUL NOU CARE DEJA RENOVAT SA FIE DE RUSINE DUMNEAVOASTRA 2 BANI NU MERITATI NESIMTIT CE SANTETI BINE RADATI PE BANI LUI ALT CUIVA EU CAM ATA AM VRUT SA TRIMIT LA DUMNEAVOASTRA JOS COICA JOS COICA NU MAI VREMI SA FII PRIMARUL NOSTRU APOI SA NU UITAM BUSURILE DE LA TRANSURBAN NICI UN BUS CALUMEA NU AVEM MAI UMBLA BUSURILE DE VREMURILE ANI 2001 SI ACUMA SANTEM IN 2015 DEJA IN ROMANIA ESTE SCHIMBATE BUSURILE SA FIE RUSINE NEMERNICULE CE ESTI ASTA SA STI CA NU MAI PRIMESTI VOTUL ORASULUI

  • loaici hunul spune:

   Gropul din centru nou? A inebunit lupul Maghiar.

  • Sebastian spune:

   Asta e Iles isi arata adevarata fata :)) . Ba tu ! dute si bate-ti coasa. Esti praf, ma mir ca au acceptat astia de RDS sa iti faca contract ! Ai de mult nu am mai ras asa. Ai de la mine un 10* pentru scris 10* pentru gramatica si 10* pentru ca busurile calumea care nu are ATA PIELE PE PE FATA. Deci clar esti tigan ungur, de mirare ca nu esti in reportajul din London “The romanians are coming”, bine ce ti-am scris acum in engleza nu vei intelege nicioadata.ramane un mister pentru tine :))

   • Daniel spune:

    Cu gramatica nici tu nu stai prea bine, Sebastian!

   • SATU-MARE2015 spune:

    auzi fratelel meu daca eu is tigani u ce esti docamdata tati romani is tigani si nu stiu cum vine gramatica si scrisu aicea cand o fost vorba de adevar mai sebastian esti prost sau prefaci dute si culcate si cand te trezesti atunci candestete bine ce scri am inteles si cu scrisu daca u esti asa om minunat uitatae in oglinda bine si scuipa o flegma ca pe persoanele asta-i cum esti u ar trebui sa aruncam pe somesi tati cam atat si primul rand is maghiar multe trebuie sa multumesti la unguri mai satmereni prosti santati si prosti ramaneti

 8. dita spune:

  Din pacate Coica nu stie altceva numai sa strice ce este facut asa se scoate in evidenta.A facut parcari in fata cabinetelor din banii nostrii dar nu a fost in stare sa finazeze.sa nu vorbim de curatenie, este februarie dar frunzele cazute din toamna inca sunt acolo.Bine ca plati florisalul.
  Pana in prezent nu a facut nimic pentru orasul nostru(inafara de semaforul din centru si steagurile expuse)(bani aruncati pe degeaba)Ude- steagul urias de pe palat? care a costat 3000 ero?). A finalizat lucrarile incepute de altii si a taiat panglicile care trebuia sa taie altii.

 9. frunda spune:

  Dragi postaci Udmr trimiteti textele la traducatorul vostru ca nu intelegem mai nimic ,avwti o exprimare de lemn si cu multe accente din Pustă.

 10. gogu spune:

  Cel mai bun primar este Coica.

 11. s.m. spune:

  Eu, propun dupa ce acel loc va primi o intretinere,renovare bine venita si care este si normal din cand in cand si daca nu se ridica la asteptarile satmarenilor minimum doua biserici si niste parcari cu plata marca Coica.

 12. kiru spune:

  Votez Coica…

 13. petrica spune:

  COICA a realizat in acest mandat mai mult decat oricare primar pe care l a avut municipiul.

 14. griga spune:

  Domnule Ilyes sunteti foarte bun la teorie ,practica va omoara dupa cum am vazut toti satmarenii.

 15. alava spune:

  eu propun in locul gropii o statuie din beton armat circa 25 m inaltime marca Kim Jong Un.

 16. Simplu cetatean spune:

  Intradevar sunt multe nereguli in oras, dar nu inteleg de ce va legati de parcarile de la cabinet?? Cand mergeti la doctor aveti unde parca …sau asta nu conteaza???

 17. giulia spune:

  Orasul arata altfel de cand e Coica primar din acest motiv este injurat de adversarii politici.Astea sunt metode primitive de a face politica.

 18. Anderco spune:

  Orasul arata altfel: oribil!

 19. burebista de la 2 spune:

  eu propun sa astpam groapa si sa-i facem un BUST lui BRIGHI , am avea plin de turisti , ca doar ar avea la ce bust sa se uite

  • block buster spune:

   Numai să nu propui bustul lui mă-ta, că de când te- a alăptat a rămas cu țâțele storcoșite!
   De fapt asa-s glumitele de la burebista pân la Sulă ista!

  • block buster spune:

   Numai să nu propui bustul lui mă-ta, că de când te- a alăptat, a rămas cu țâțele storcoșite!
   De fapt asa-s glumitele de la burebista pân la Sulă ista!

 20. mandri ca suntem PSD-isti! spune:

  Incredibil, toti analfabetii PSD-isti sar la gatul lui Illes ca nu inteleg ce scrie! Normal,de vreme ce nu stiu sa-si scrie corect comentariile, e clar ca nici nu stiu sa citeasca in limba romana!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest