Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Conducerea Olimpiei reproșează consilierilor că au de suferit din cauza unui moft politic

Dorel Coica, Dan Babut, Olimpia (1)Nemulțumiți de bugetul alocat pe acest an echipei Olimpia Satu Mare, președintele clubului, Dan Băbuț, împreună cu antrenorul  Tibi Csik și câțiva jucători au fost prezenți astăzi în cadrul unei conferințe de presă susținută de primarul Dorel Coica, pentru a-și exprima doleanțele.

Potrivit președinteleui clubului, Dan Băbuț, bugetul echipei sătmărene s-a redus în acest an de la 1,3 milioane de lei la 300.000 de lei, menționând că această propunere a venit din partea consilierilor locali UDMR, care au hotărât să taie bugetul Olimpiei iar diferența de bani să fie orientată spre plata salariilor angajaților Teatrului de Nord și Filarmonicii Satu Mare.

Nu este corect ca în mijlocul campionatului, atunci când avem nevoie mai mare de resurse financiare ca să ne atingem obiectivele, să ne trezim că nu avem bani nici de deplasări sau de restul cheltuielilor care sunt necesare funcționării cel puțin. În aceste condiții, dacă ne trezim la mijlocul campionatului că ne lipsește 40% din bugetul echipei, ceea ce reprezintă toate cheltuielile pe care le avem noi, n-o să putem să încheiem campionatul. Ar fi păcat ca după 4 ani de zile să nu avem buget dintr-un moft, că dacă nu dă Consiliul Județean la Teatru sau la Filarmonică bani, atunci nu dăm la Olimpia”, a declarat Dan Băbuț.

La rândul său, antrenorul Tibi Csik a menționat că îi roagă pe consilieri să se înțeleagă și să susțină mai departe Olimpia pentru că ”de Olimpia numai de bine s-a auzit în țară și oriunde a jucat, iar echipa reprezentă  județul și orașul nu vreun partid sau altul”.

În cadrul conferinței, aceștia au cerut membrilor Consiliului Local să ajungă la o înţelegere şi să găsească o soluţie pentru rectificarea bugetului la şedinţa ordinară ce va avea loc joi. Dacă nu se va rezolva acestă problemă, clubul va avea un buget cel mult de supravieţuire, cu cea mai mare parte a banilor asiguraţi doar de Consiliul Judeţean şi din sponsorizări, dar asta înseamnă că vor trebui să renunţe la câţiva jucători valoroşi, cărora nu le vor putea onora contractele. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.