Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Evaziune fiscală. Secretarul de stat în Finanţe la Satu Mare, bonul nr. 4 la ora 19!

secretar de stat Finante, Gyorgy Attila (17)Secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice, Gyorgy Attila, a avut astăzi o întâlnire cu primarii din judeţ şi autorităţile locale pentru a discuta despre modificările legislative ce se pregătesc.

El a vorbit despre noua Loterie a Bonurilor, spunând că evaziunea este foarte mare, în special în domeniul alimentar, dând exemplu chiar cazul ce i s-a întâmplat miercuri seara la un restaurant din Satu Mare. După ce a luat cina, secretarul de stat a cerut bonul fiscal, acesta având numărul 4, deşi era ora 19:00.

Ieri seară, ieşind aici în oraş, aproape de ora 7, am cerut bon fiscal şi mi s-a dat bonul nr. 4. Deci firma respectivă, vă daţi seama, trece doar o mică fracţiune în condiţiile în care cât am stat eu acolo cât să mi se aducă cina au fost mai mult de patru clienţi. O astfel de firmă, dacă ne uităm în datele contabile, este cu cifră de afaceri foarte mică, probabil cu un profit modic, dacă nu chiar pe pierdere“, a spus secretarul de stat.

Gyorgy Attila a spus că această loterie va avea succes doar dacă oamenii vor fi informaţi şi se vor implica. El crede că această loterie va majora veniturile statului şi va diminua evaziunea fiscală.

Prima extragere este programată pe 13 aprilie. Fondul de premiere este de un milion de lei pentru fiecare extragere. Cumpărătorii trebuie doar să păstreze bonurile şi să verifice data şi suma după extragere. Milionul de lei se va împărţi la numărul total al persoanelor care vor prezenta bonuri câştigătoare.

4 comentarii

  1. isarescu Răspunde

    domnule secretar de stat, nu cred ca e cazul sa vorbiti de loterie in conditiile in care nu aveti nici macar normele de aplicare. Pe de alta parte sa va dau un exemplu: un magazin detine doua case de marcat: una o foloseste in mod curent, iar a doua doar dupa extragere, cand bate in ea bonul castigator.
    Cum facem daca merge omul la restaurant si cere bon separat pentru: bautura alcoolica, racoritoare, supa, garnitura, carne, scobitori, etc? Asta pentru mai multe sanse de castig, ca deh, romanul e concursier din fire. Refuzul se interpreteaza iar acceptul e in carca agentului economic care si asa traieste de pe o zi e alta, nu fura ca sa se imbogateasca ca voi, ci ca sa reziste pe piata.. Sa nu-mi spuneti ca nu v-ati gandit, ca va cerem demisia. Veniti aici cu figuri de baroni (cine mai umbla la restaurante in ziua de azi?) sa ne dati lectii si sa-i faceti hoti pe cei care va duc in spate? Iar pe de-asupra, mai inventati si cacaturi de clasa a doua (ma mir ca nu v-a venit ideea sa reinviati Caritasul lui popa) pe care nici macar nu le controlati. Evaziunea (furtul) e la voi, si la cei mari, la astia mici e SUPRAVIETUIRE. Cum asa? Nu fura ala cu bonurile cat ar trebui sa dati voi pe somajul angajatilor pe care ar trebui sa-i dea afara? Complicata fraza? pleaca nene acasa si lasa textele de doi bani pentru fraieri.

    • unu Răspunde

      Cereti bon ca sa aibă umflatul asta bani de restaurante. Pun pariu ca nici nu a plătit el ci lingaii din jurul lui.

    • 69 pentru romani Răspunde

      Vor mânări si loteria asta ca tot ce se învârte in țara asta.

  2. isarescu Răspunde

    si apropo, vezi ca stai pe scaunul lui Mircea Ardelean…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.