Ultima actualizare: azi, 21:59

Sănătate

GHIMBIRUL – rădăcina miraculoasă. Top 10 beneficii excepționale

ghimbir, ceai ghimbirRadacina de ghimbir este un adevarat miracol pentru sanatate, iar proprietatile sale excelente o recomanda drept un remediu naturist de nota 10.

Radacina de ghimbir este un adevarat miracol pentru sanatate, iar proprietatile sale excelente o recomanda drept un remediu naturist de nota 10. Publicatia www.lifehack.org ne prezinta care sunt cele 10 beneficii principale ale ghimbirului:

1. Ghimbirul contribuie la mentinerea unei bune circulatii sangvine. Ghimbirul contine crom, magneziu si zinc care ajuta la fluidizarea sangelui, protejand totodata si sistemul cardiovascular. De asemenea, ghimbirul si-a dovedit eficienta si in prevenirea racelilor, a febrei si a transpiratiei excesive.

2. Ghimbirul ajuta la ameliorarea raului de miscare. Ghimbirul este cunoscut drept un remediu eficace pentru senzatia de greata asociata cu raul de miscare. Cercetatorii nu au descoperit exact care este motivul, insa in urma unui studiu realizant asupra studentilor de la Academia Navala s-a observat ca cei carora le-a fost administrat ghimbir au suferit mai putin de rau de miscare.

3. Stimuland secretia gastrica si a enzimei pancreatice, ghimbirul imbunatateste si stimuleaza absorbtia nutrientilor esentiali in organism.

4. Ghimbirul previne raceala si gripa si a fost folosit timp de mii de ani in Asia drept remediu in cazul racelilor si al gripelor. Cercetatorii din cadrul Universitatii Maryland Medical Center afirma ca, pentru a trata simptomele racelii si ale gripei, adultii trebuie bea infuzie de ghimbir preparata prin infuzarea a 2 linguri de ghimbir razuit in apa fierbinte. Bautura se consuma de 2 ori pe zi.

5. Combate disconfortul stomacal. Ghimbirul are proprietatea de a imbunatati digestia, favorizand o absortie optima o mancarii si evitarea posibilelor dureri la stomac. Totodata, se pare ca ghimbirul poate reduce inflamatia din organism intr-un mod similar aspirinei sau ibuprofenului. De asemenea, ghimbirul ajuta la tratarea infectiilor bacteriene de la nivelul stomacului.

6. Ghimbirul contribuie la prevenirea cancerului la colon. Conform unui studiu al Universitatii din Minnesota, ghimbirul poate incetini dezvoltarea celulelor canceroase colorectale.

7. Ghimbirul reduce durerea si inflamatia. Continand unele dintre cele mai potente substante antiinflamatorii, ghimbirul reprezinta un puternic analgezic natural.

8. Ghimbirul poate fi folosit in tratarea si ameliorarea problemelor respiratorii frecvente. Daca suferi de afectiuni respiratorii comune precum tusea, este bine de stiut ca ghimbirul te ajuta sa iti recapeti capacitatea normala de a respira. Este un excelent expectorant natural, eficient in calmarea tusei si a iritatiei in gat.

9. Ghimbirul este folosit si in tratamentul cancerului ovarian, ajutand la anihilarea celulelor canceroase ovariane.

10. Ghimbirul ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar. Folosit in mod frecvent, consumul de ghimbir incetineste riscul declansarii unui atac cerebral deoarece impiedica depunerea de grasimi pe artere.


Atentie!
 Este recomandat sa evitati consumarea de ghimbir sau ceai de ghimbir in timpul sarcinii si cel mai bine este sa cereti sfatul medicului inainte de a o face. Totodata, consumati ceai de ghimbir cu moderatie daca suferiti de pietre la vezica biliara. Mai mult, supradoza de ceai de ghimbir poate cauza in cazul anumitor persoane diaree, greata, agitatie.

sursa: garbo.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.