Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Grevă la Primăria Satu Mare. Angajaţii cer salarii mai mari şi bonuri de masă

greva PrimarieGrevă la Primăria Satu Mare. Sindicaliştii s-au raliat acţiunii de protest începută de colegii lor din ţară şi au întrerupt lucrul timp de o jumătate de oră. Ei cer salarii mai mari şi bonduri de masă.

Preşedintele sindicatului Mintia, Florin Maier, afiliat Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie a declarat că prin această grevă de avertisment se doreşte transmiterea unui mesaj către guvern.

 

Florin Maier (2)“Am hotărât că astăzi să facem o grevă de avertisment prin oprirea efectivă a activităţii o jumătate de oră.  Dorim să transmitem prin asta un semnal către guvern, faptul că situaţia angajaţilor din administraţia publică locală devine din ce în ce mai îngrijorantă. Suntem al cincilea an consecutiv la acelaşi nivel de salarizare, care a fost tăiat în vara anului 2010 şi ne rămâne acel salar din ianuarie 2011, lucru care nu mai poate fi acceptat. Avem colegi a căror salariu a crescut în ianuarie prin faptul că s-a majorat salariul minim pe economie, deci suntem la nivelul de jos şi această situaţie văd că nu se doreşte a fi modificată. Noi dorim prin această grevă să tragem un semnal de alarmă că şi noi existăm, şi noi muncim pentru cetăţeni și poate că şi noi avem dreptul la nişte beneficii în plus”, a spus liderul sindical.

Federația sindicală a solicitat reglementarea şi liberalizarea acordării începând cu acest an a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, şi creşteri salariale şi pentru salariaţii din administraţia publică locală sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

Sindicaliștii au mai anunţat că dacă nu vor fi luate în considerare solicitările lor vor aduna semnături pentru declanşarea grevei generale.

S-au mai aflat în grevă angajaţii Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale, Serviciului Public Comunitar Local Evidenţa Populaţiei şi Serviciului Public Ajutor Social.

 

32 comentarii

  1. calin Răspunde

    Ar trebui ca chelbosul de COICA sa demita toti pupincuristi angajati politic si atunci ar avea bani de salarii mai mari ca a umplut primaria cu tot felul de lipitori de afise

  2. dinu Răspunde

    Coica de vina și pentru sistemul de salarizare?Ese cel mai bun primar în relația cu angajatii.

  3. radu Răspunde

    Lucrez în primărie de 20 de ani Coica e singurul care și a aparat angajații.

  4. cetatean Răspunde

    Cel mai bun primar Coica.

  5. anonim Răspunde

    Ilyes a fost părtinitor pe anumite criterii dar Coica e corect nu e de vina el pentru legea salarizării.

    • Norick Răspunde

      @Radu: voi cu dinu si cu cetateanul anonim folositi un singur calculator?? Chiar ca nu va merge bine acolo la primarie…:-)
      P.S. asa lucrezi tu la primarie,cum eu la florisal 😀

      • Matroz Răspunde

        Norik ți ai ales un mod josnic de a câștiga bani sa arunci otrava pe comentarii platit fiind de niste consilieri incompetenți care au ales sa facă opoziție prin comentarii.

  6. adrian Răspunde

    Am avut ghinionul sa avem acest primar ,orasul este distrus iar atmosfera in primarie este oribila .
    Excursia in America ar acoperii majorarile pe cateva luni,sa ne sacpe d-nul de Coica ,omul asta termina orasul.

  7. Costea Cosmin Răspunde

    In 2016 nu mai votez cu acest mincinos de oltean care a adus orasul in pragul falimentului.Peste tot este mizerie,gunoaie,cladiri distruse,banci rupte,drumuri pline de gropi si denivelari,nu avem locuri de munca ,proiectele europene de cofinantare lipsesec cu desavarsire,centrul orasului se degradeaza pe zi ce trece ,iar Coica se infructeaza de la Florisal ,Apaserv si trotuare cu milioane de lei.
    DEMISIA COICA COSTEL DOREL.

    • domnița Răspunde

      Domnule Costea se vede de la o posta ca sunteți răuvoitor și mincinos orașul a început sa se miște de când e Coica primar nu încercați sa denaturat adevărul.

  8. Cameluta Răspunde

    Cel mai frumos oraș din toate anotimpurile.!

  9. limbuta ca limbeste adinc Răspunde

    Sa plece hotul oltean si chel afars ma primar minvinos afara eu nem mai votez primarul asta mincinos si chel si oltean si hot si mincinos si pervers si etc

    • gica Răspunde

      Sa plece rapid sa vina Udmr înapoi mai sunt ceva clădiri de retrocedat.

    • ionica Răspunde

      Respect pentru primarul Coica a izolat blocul în care locuiesc doar cu o mica contribuție din partea noastră iar acest lucru nu l a făcut nici un primar pana acuma.

  10. Costea Cosmin Răspunde

    Scumpa domnita ce am scris eu este realitatea iar postarile pro Coica sunt de la acelasi calculator ,este o secretara de la cabinet care nimai cu comentarii de lauda pt Coica .Stati relaxati daca individul candideaza singur nici asa nu iese primar.
    Du-te pe strda Horea sa vezi ce mizerie este.la puscarie cu voi .

    • diu Răspunde

      Marea realitate este ca se pot face afirmații de orice fel în spatele anonimatului nu trebuie demonstrate deci sunt necredibile oricum.

    • viorel urda Răspunde

      Coica este singurul primar care a făcut lucruri bune pentru orașul Satu Mare și din acest motiv este înjurat de adversari politici neputincioși în fata popularități primarului.

    • satmarean Răspunde

      Dragi postaci, invatati sa lasati mai mult decat doua minute intre doua comentarii sub nick-uri diferite… desi oricum nu va mai baga nimeni in seama

    • Bună, masculic și Rațiu. Răspunde

      Cum poți demonstra ca ce ai spus tu e realitatea?dacă e plecat traducătorul vostru scrie în maghiara ca înțelegem?

  11. matroz Răspunde

    @norik:ce-a ajuns si numele de „matroz”!!!E un boulean ce nu-si gaseste cararea proprie.

  12. hany&frends Răspunde

    Sa-i fie rusine lu Coica ,care este un mincinos si un om de nimic,un lacom si flamand ,umbla numa dupa prostii iar satmaru este vai de mama lui .
    La puscarie ar fi mai bine pt el si gasca lui,Roca ,Rentea !Fanea,Marchis si alti nepriceputi,la puscarie.

  13. lup ocrotit Răspunde

    Cit costa sa scriu pro coica????apropo dragi lingai ai vijului oltean:pe ce bani face olteanul excursii in China Si in America???

  14. Vaca milka Răspunde

    Postacii plătiți de doctore Rațiu arunca otrava pe Coica disperați rău fac tot felul de afirmații fără sa aducă nici o proba.Dotore mai bine ocupate de creșterea vacilor în mediul urban.

  15. atila moric Răspunde

    Coica a realizat în orașul nostru cât toți ceilalți primari in 20 de ani și v a câștiga cu siguranță din nou alegerile.

  16. adriansm Răspunde

    3 intrebari pentru Dorel Coica:
    -ati fost in excursie in China cu o delegatie de 4 persoane din Satu Mare. Cine au fost membri si pe ce baza s-au selectat? (90-60-90?)
    -ati fost in delegatie in Franta, in Germania de 2 ori, cine au fost membri delegatiei si pe ce baza au fost selectati?
    -ati fost in delegatie in Miami Florida impreuna cu directorul Precup. Ce beneficii are Satu Mare din aceasta excursie? Cat a costat aceasta excursie pentru municipiul Satu Mare?

  17. satmarean Răspunde

    Domnilor consilieri le e rusine sa puna inyrebari in consiliul local si le scriu la comentarii le sugerez sa scrie intrebarile pe hartia igienica din toaleta.

  18. mirela Răspunde

    A fost cam frig ieri,Coica ii de vina!!! :). Penibililor, e singurul primar care a facut ceva ptr oras! Si astept sa-mi spuneti ca am luat bani pe postare! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.