Incendiu la o seră din Ambud

14 februarie 2015 | 0 comentarii

incendiu Moftinu MicÎn ziua de 14.02.2015, la ora 05.33, I.S.U. ,,SOMES” Satu Mare a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la o anexă gospodărească, din localitatea Ambud.

La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă.
Pompierii au constatat că ardeau anexele gospodăreşti, respectiv, sera, şura şi şopronul, cu pericol de propagare la grajd şi întrega casă de locuit.
Datorită incendiului, care se manifesta cu repeziciune, s-a cerut în sprijin, încă o autospecială de stingere, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare.
Au ars şi s-au distrus : elementele lemnoase din construcţiile serei şi a şurei, aproximativ : 300 baloţi de paie şi o tonă de porumb.
Cauza probabilă a incendiului a fost jar căzut sau purtat de vânt, de la o sobă, fără acumulare de căldură, situată în sera gospodăriei.
Din fericire, nu au existat persoane rănite.
Incendiul a fost lichidat, datorită operativităţii pompierilor, la ora 10.20.
Pentru evitarea evenimentelor nedorite, reamintim cetăţenilor care utilizează pentru încălzirea locuinţelor sau a spaţiilor anexe, centrale termice pe lemn, ori mijloace de încălzire având ca sursă combustibilă lemnul să ia următoarele măsuri specifice de prevenire a incendiilor:
- verificarea stării de funcţionare a aparatelor şi mijloacelor de încălzire pe lemn;
- înlăturarea materialelor combustibile din apropierea imediată a sobei;
- verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului de depunerile de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.
Sursa: ISU Satu Mare

Etichete: , , , , ,

Categorie: Locale

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Pinterest