Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Incendiu în localitățile Gherța Mică și Medieș Râturi

pompieri_incendiuPompierii sătmăreni au intervenit de urgență astăzi, 12 februarie 2015, în localitățile Gherța Mică și Medieș Râturi, la stingerea a două incendii produse de coșul de fum și acumulări de gaze combustibile.

În ziua de 12.01.2015, la orele 09:39, I.S.U. ,,SOMES” Satu Mare a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la coşul de fum al unei case de locuit, din localitatea Gherţa Mică.

La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenţie, Turţ, care au  intervenit cu o  autospecială de singere cu apă şi spumă, acţionând la stingerea incendiului, în colaborare cu SVSU Gherţa Mică.

Forţele Gărzii de Intervenţie au constatat că ardea coşul de fum de la acoperişul casei, cu pericol de propagare la întreg acoperişul, respectiv, casa de locuit.

 Au ars: funinginea şi depunerile din interiorul coşului de fum.

 Cauza probabilă a incendiului: coş de fum necurăţat de funingine.

În cursul aceleiaşi zile, Detaşamentul de Pompieri Satu Mare a intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la o casă de locuit, din localitatea Medieş Râturi.

Incendiul, care se manifesta în bucătăria casei, a fost localizat şi lichidat cu operativitate de echipajele de pompieri, care, în colaborare cu SVSU Medieş, au împiedicat extinderea flăcărilor la încăperile locuinţei, pagubele fiind considerabil limitate.

Cauză probabilă a constituit-o, acumulările de gaze combustibile, ale unei butelii.

Deflagraţia s-a provocat în momentul în care proprietarul, a încercat să aprindă aragazul.

 Incidentul s-a soldat cu arderea mobilierului încăperii respective, a aparaturii electronice şi parţial, a instalaţiei electrice.

Din fericire, în niciunul dintre cazuri, nu au existat victime.

Sursa:ISU Someș Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.